Αθλητισμός

Αυξάνονται οι ελπίδες στον Ολυμπιακό Β. για Σούπερ Λιγκ

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ και ιδιαίτερα οι έξι που δεν κατάφεραν να πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Τη στιγμή που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάποιες απ’ αυτές να μην μπορέσουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα (βλέπε ΟΦΗ), δεν αποκλείεται να μην χρειαστεί να γίνουν 18 οι ομάδες της Λίγκας για να επιστρέψουν σ’ αυτήν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Είναι γνωστή η θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ΟΦΗ, Σήφη Κορωνάκη, ότι η ομάδα της Κρήτης θα πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα από την Δ’ Εθνική κατηγορία, προκειμένου να απαλλαγεί από τα χρέη, που είναι δυσβάσταχτα και δεν της επιτρέπουν να πάρει «ανάσα». Μάλιστα, για αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο ευρεία σύσκεψη φορέων και παραγόντων, όπου και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Οξύ είναι το πρόβλημα στην ΑΕΚ, η οποία οδεύει ολοταχώς προς την πτώχευση, καθώς πέρα από τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθούν οι τρέχουσες ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος, μέχρι τις 7 Ιουλίου θα πρέπει να έχει βρει το ποσό του 1.2 εκ. ευρώ που αφορά την πληρωμή της δόσης από την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44.

Στον Άρη τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και ήδη όλοι οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται την Τετάρτη να καταθέσουν προσφυγή, μεταξύ αυτών και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου Χαβιέ Ουμπίντες.

Όλα τα παραπάνω αφήνουν ένα μεγάλο «παράθυρο» στους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα για την επιστροφή τους στη Super League και δεν ήταν τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη: «Ο Ολυμπιακός Βόλου θα εκμεταλλευτεί τις μεγάλες αλλαγές στην ΕΠΟ και στη Super League».

Η επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία δεν είναι εύκολη. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και δεν αρκεί μόνο η ΕΠΟ να ανάψει το «πράσινο φως». Χρειάζεται και η συναίνεση της Λίγκας.

Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το πώς ο Ολυμπιακός Βόλου θα χειριστεί το θέμα, τόσο στην ΕΠΟ, όσο και στη Λίγκα. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, ωστόσο, μετά τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μπάχαλο που επικρατεί με τις αδειοδοτήσεις, όλα είναι πιθανά.

Την επιστροφή

του Πιλάβιου

περιμένουν στον

Ολυμπιακό Β.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν την επιστροφή στην Ελλάδα του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο κ. Πιλάβιος να έρθει στην Αθήνα μετά το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής με την Τσεχία και να μεταβεί εκ νέου στην Πολωνία το Σάββατο, εν όψει της αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που είναι ανοιχτά στην Ελλάδα και απαιτείται η παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις. Ίσως, λοιπόν, η απόφαση για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασιστεί πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, γεγονός που θα το γνωρίζουμε μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Όπως και να έχουν, όμως τα πράγματα, στον Ολυμπιακό οφείλουν να αρχίσουν να κινούνται στην κατεύθυνση της δημιουργίας της ομάδας από το μηδέν, χωρίς να περιμένουν πρώτα την απόφαση της ΕΠΟ. Η ΠΑΕ θα πρέπει να στελεχωθεί με άτομα που θα δουλέψουν για το «χτίσιμο» της ομάδας, καθώς ο χρόνος πιέζει. Παράλληλα, θα πρέπει το διοικητικό σχήμα να «δυναμώσει» και η ΠΑΕ να αποκτήσει μόνιμη διοίκηση, όχι διορισμένη από το Πρωτοδικείο , όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Μποτσιβάλης θα πρέπει να επιλέξει τους άμεσους συνεργάτες του, οι οποίοι θα είναι άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνη του, βοηθώντας τον Ολυμπιακό, έχοντας ποδοσφαιρικές γνώσεις, διαθέσιμο χρόνο, αλλά και χρήματα για να ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει νέα γραφεία και να στελεχωθεί η ΠΑΕ με το ανάλογο υπαλληλικό προσωπικό. Κι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

«Η πολιτική εξουσία

παρέσυρε τη δικαστική»

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα SportDay, ο Γιώργος Χελάκης τονίζει την αδυναμία χάραξης μιας πολιτικής για την ανασύνθεση του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος.

«Η αδυναμία ανασύνθεσης αφορά την κάθε ΠΑΕ χωριστά, τη Λίγκα, την ΕΠΟ και την πολιτεία» τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χελάκης, ενώ αναφέρεται στην προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου, κάνοντας λόγο για μέγα φιάσκο, στο οποίο η πολιτική εξουσία παρέσυρε τη δικαστική.

Στο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Σε επίπεδο θεσμικό, η Λίγκα παρά τα όποια ελπιδοφόρα βήματά της, φαίνεται να ακροβατεί επικίνδυνα ανάμεσα στα επιμέρους συμφέροντα των μελών της, στην καχυποψία απέναντι στον leader Ολυμπιακό και στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της πολιτείας.

Η ΕΠΟ αδυνατεί να χαράξει και να υλοποιήσει μια συγκεκριμένη πολιτική. Αποφασίζει με οδηγό το ποιος κάθε φορά θα την πιέσει περισσότερο ή θα την πιέσει τελευταίος. Με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές, η διοίκηση της Ομοσπονδίας εμφανίζεται εύθραυστη στις πιέσεις του κάθε δυνατού. Τώρα κάνει τα χατίρια της λίγκας, αύριο πάλι της Πολιτείας, μεθαύριο εκείνου που θα της εξασφαλίσει την επανεκλογή.

Η πολιτεία αντί να αντιληφθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως μια επιχειρηματική δραστηριότητα από την οποία ζουν χιλιάδες οικογένειες, πήρε ένα μαστίγιο και το κραδαίνει απειλητικά πάνω από τις ΠΑΕ. Τις φορολογεί βαρύτατα, περικόπτει κατά βούληση τα ανταποδοτικά έσοδα από την προβολή το ΟΠΑΠ και παριστάνει τον Ηρακλή που θα καθαρίσει τον κόπρο του Αυγείου. Για λόγος πολιτικής σκοπιμότητας άνοιξε βιαστικά και πρόχειρα το θέμα της κάθαρσης. Ένα χρόνο από τότε ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Η παραμονή του Μπέου στις φυλακές του Ναυπλίου είναι επιβεβλημένη για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Αν τερματιστεί η προφυλάκισή του, θα εδραιωθεί η πεποίθηση πως όλα έγιναν για τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας τη ώρα που δεχόταν τον νέο καταιγισμό εξοντωτικών οικονομικών μέτρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το