Πολιτική

Νέα Δημοκρατία εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ σημαίνει απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, είπε ο Αντ. Σαμαράς

Την ανάγκη να μείνει η χώρα στην ΕΕ, γιατί η έξοδος θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν. Μαραβέγια.

«Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ: «Ο ορισμός του “ενεργού αγρότη”, ο προσδιορισμός των περιφερειών της χώρας για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων και τα περιφερειακά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, οι προαιρετικές άμεσες ενισχύσεις, το “πρασίνισμα” των επιδοτήσεων και η βελτίωση των προϋποθέσεων εφαρμογής τους στην ελληνική γεωργία, είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν την περίοδο αυτή ως ΝΔ».

Στόχος μας είναι η ελληνική γεωργία να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος και η αγροτική μας οικονομία να καταστεί βιώσιμη, ελκυστική και ανταγωνιστική, ανέφερε ο κ.Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στους νέους αγρότες, λέγοντας ότι «είναι το αίμα που χρειάζεται επειγόντως η γερασμένη γεωργία μας. Είναι το μέλλον της αγροτιάς και κατ’ επέκταση η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Για τους νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών, η ΝΔ προτείνει μια δέσμη μέτρων «εφικτών, κοστολογημένων και συμβατών με τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020».

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ, είπε, θα επιδιώξουμε την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% (σημερινό πλαφόν) έως 4% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δισ.) με κριτήρια που θα καθορίζονται σε εθνικό και όχι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εν τω μεταξύ έκκληση στους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση απηύθυνε ο Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Η Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων, που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και της ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών δυνάμεων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών, καταγγέλλοντας μάλιστα «τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ», η οποία, όπως σημείωσε «εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να εξοφλήσει το κράτος τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας και υπενθύμισε ότι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο.

«Είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο. Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Εξάλλου στη Χαλκίδα θα περιοδεύσει αύριο (σήμερα) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο, καθώς και με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ενώ θα συναντηθεί και με το Δήμαρχο της πόλης.

«Ανεκδιήγητο λαϊκιστή και καιροσκόπο» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΑΔΑ.

Ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας πως «έως σήμερα είχε πλησιάσει τη ΓΑΔΑ μόνον ως διαδηλωτής, με ομάδες που βρίζουν την Αστυνομία και σήμερα, την επισκέφθηκε ως ανεκδιήγητος λαϊκιστής και καιροσκόπος».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει: «Πρώτον: Ενημέρωσε για τις αντιφατικές δηλώσεις του ιδίου και του κόμματός του, σε ό,τι αφορά την αποστρατικοποίηση Αστυνομίας και Λιμενικού, τη διάλυση των ΜΑΤ και τον αφοπλισμό των Αστυνομικών;

Δεύτερον: Αποκήρυξε τις απόψεις των στελεχών του που υποκινούν τον κόσμο σε αντάρτικο πόλεων και ένοπλη αντίσταση; Τρίτον: Αποδοκίμασε τους κουκουλοφόρους που παραλύουν το κέντρο της πόλης, πυρπολούν δημόσια κτίρια και λεηλατούν περιουσίες των συμπολιτών μας; Και τέταρτον: Καταδίκασε τις ύβρεις που εκτοξεύονται εναντίον των Αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υποκινούμενων από το κόμμα του και τον ίδιο;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το