Photo Gallery, Αθλητισμός

Αποφασισμένος για νίκη ο Ολυμπιακός Β.

Αντιμετωπίζει σήμερα στα Ψαχνά τον τοπικό Ηρακλή για τη 17η αγωνιστική της Football League

Παιχνίδι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία του στο πρωτάθλημα της Football League δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός. Η βολιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει στο στάδιο των Ψαχνών Εύβοιας τον τοπικό Ηρακλή και θα επιδιώξει το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα την επαναφέρει στην πρώτη επτάδα του βαθμολογικού πίνακα. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 3 μ.μ. και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες της 17ης αγωνιστικής της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η αγωνιστική και βαθμολογική του αντεπίθεση. Η επιτυχία επί του Εργοτέλη, αλλά και οι μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας έχει κάνει τους πάντες να αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Έτσι, παρότι σήμερα η ομάδα θα δώσει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον φορμαρισμένο Ηρακλή Ψαχνών, άπαντες κάνουν λόγο για «διπλό».

Αυτό φυσικά δεν είναι απλή υπόθεση. Ο αγώνας αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, αφού οι δύο σημερινοί αντίπαλοι έχουν αποδείξει ότι δεν χάνουν εύκολα.

Ο Ηρακλής ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Νίκη και στην 3η αγωνιστική από τον Εργοτέλη (και στους δύο αγώνες ήταν γηπεδούχος), αλλά από κει και πέρα στα Ψαχνά διέγραψαν τη λέξη «ήττα» από το λεξιλόγιό τους. Στα επόμενα 13 παιχνίδια τους σημείωσαν επτά νίκες και έφεραν έξι ισοπαλίες, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας με 27 πόντους, μόλις τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης.

Μόνο δύο ήττες στο πρωτάθλημα έχει και ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα από τη Λάρισα εκτός έδρας και από την Παναχαϊκή στο Πανθεσσαλικό. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περισσότερες ισοπαλίες, εννέα τον αριθμό και μόλις τέσσερις νίκες. Γι’ αυτό και βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία, ήτοι στην 8η θέση με 21 βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Το σημερινό ματς στα Ψαχνά έχει και μία ιδιαιτερότητα, αφού ο προπονητής των γηπεδούχων είναι ο Γιώργος Βαζάκας, που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού από τον οποίο απομακρύνθηκε μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Καλλιθέα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια αγωνιστική (5η) που ήταν η τελευταία για τον κ. Βαζάκα στους «ερυθρόλευκους», ο Σούλης Παπαδόπουλος αντιμετώπιζε τον Ηρακλή στα Ψαχνά ως τεχνικός της Δόξας Δράμας, χωρίς να αποφύγει την ήττα με 2-0. Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος αποτέλεσε παρελθόν από τους «μαυραετούς» και ανέλαβε τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου θα επιδιώξουν να πάρουν το «τρίποντο», που θα τους ξαναφέρει στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας, ενώ στο πλευρό τους αναμένεται να έχουν και αρκετούς φιλάθλους που θα ταξιδέψουν με δικά τους μέσα στην πόλη της Εύβοιας μια και η Αστυνομία απαγόρεψε την οργανωμένη κάθοδό τους. Πάντως, οι  άνθρωποι του Ηρακλή έχουν μεριμνήσει να υπάρξει ειδικό εκδοτήριο έξω από το στάδιο των Ψαχνών, από το οποίο θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια του αγώνα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Ο κ. Παπαδόπουλος έχει έτοιμο το πλάνο για το σημερινό παιχνίδι. Ως γνωστόν δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Ανιέτε και Πινδώνη, ενώ οι νεοαποκτηθέντες Κωστούλας και Πετκάκης βρίσκονται στην αποστολή από τη στιγμή που εκδόθηκαν τα δελτία τους, αλλά μάλλον θα μείνουν στον πάγκο. Και αυτό γιατί έχουν κάνει λίγες προπονήσεις με τους συμπαίκτες τους και ακόμη δεν έχουν μάθει τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ομάδα. Ίσως, πάντως, να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει ο αγώνας.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Γκίτκος, με τους Καρρά στο δεξί και Κατσιαρό στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Γόγολο και Γκότοβο στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή δεξιά θα παίξει ο Μπρέσκα, ενώ το πιθανότερο είναι να υπάρχουν τρία χαφ στον άξονα και συγκεκριμένα οι Στογιάνοφ, Τσιάτσιος και Μπολάτι. Ο τελευταίος θα βοηθά και από τα αριστερά όταν ο Γενγκά θα γίνεται δεύτερος επιθετικός, Τέλος ο Σολάκης θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Μπακαγιόκο αντί του Σολάκη, καθώς και ο Ογιαρμπίντε. Ο τελευταίος θα αγωνιστεί αν ο Ολυμπιακός παίξει πιο επιθετικά. Συγκεκριμένα θα πάρει τη θέση στην ενδεκάδα του Στογιάνοφ και θα τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Γενγκά θα παίξει δίπλα στον Σολάκη στην επίθεση.

Επίσης στην αποστολή μετέχουν και οι: Σταυράκης, Γουσούλης, Γαλάνης, Παλαιολόγος, Πετκάκης, Κωστούλας, Ογκουνσότο.

Ο Ηρακλής Ψ.

Με την ψυχολογία στα ύψη, απόρροια του αήττητου σερί των 13 αγώνων, υποδέχεται σήμερα ο Ηρακλής Ψαχνών τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «πράσινοι» της Εύβοιας γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν επικρατήσουν θα έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν στην άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, αν ο τεχνικός τους Γιώργος Βαζάκας απέφυγε τις δηλώσεις, προτιμώντας να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.

Πάντως, ο ίδιος γνωρίζει άριστα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Ολυμπιακού, αφού αυτός «έχτισε» την ομάδα του Βόλου το καλοκαίρι και ήταν ο προπονητής της μέχρι και την 5η αγωνιστική. Ήδη έχει αναλύσει στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων» και περιμένει από αυτούς να ακολουθήσουν τα αγωνιστικά του σχέδια.

Στη διάθεση του θα έχει τελικά τον Γέσιτς που αποθεραπεύτηκε και τον Μήτση που εξέτισε την ποινή του, ενώ απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Πλάτανος και ο νεοαποκτηθείς Τόλιος, αφού το δελτίο του δεν είναι έτοιμο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΨΑΧΝΩΝ

Ώρα 15.00

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.

13. Σικαλιάς

2. Μήτσης

25. Ρεπετσάς

15. Δήμου

4. Μπακομήτρος

44. Βανγκέλι

6. Γέσιτς

7. Ζουλιώτης

26. Πέδρο

29. Γκέρσον

46. Χαϊκάλης

Προπονητής:

Γ. Βαζάκας

 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γκίτκος

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

13. Γκότοβος

6. Τσιάτσιος

23. Μπολάτι

34. Στογιάνοφ

33. Μπρέσκα

77. Γενγκά

7. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Παπαδόπουλος

 

Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Αργυρός, Απτόσογλου (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Ζαραβινός (Αθηνών)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το