Photo Gallery, Αθλητισμός

Με ώθηση από τον κόσμο η Νίκη Β.

Η Νίκη «μονομαχεί» σήμερα στις 15.00 με την Παναχαϊκή στο Πανθεσσαλικό

Περιμένοντας τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων η Νίκη ρίχνεται στη «μάχη» της 17ης αγωνιστικής στη Football League. Σήμερα στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό υποδέχεται την Παναχαϊκή και θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα την κρατήσουν ψηλά στη βαθμολογία.

Τον τελευταίο της αγώνα μέσα στο «σπίτι» της για τον πρώτο γύρο δίνει σήμερα η Νίκη. Στο πλαίσιο της 17ης ημέρας στη Football League υποδέχεται την Παναχαϊκή στο Πανθεσσαλικό και φιλοδοξεί να πάρει τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι θα τη διατηρήσουν στη δεύτερη θέση ή μπορεί να της χαρίσουν και την πρωτιά εφόσον «στραβοπατήσει» ο Απόλλων Σμύρνης στα Γιαννιτσά.

Η αναμέτρηση με τον Εθνικό Γαζώρου και η ισοφάριση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αποτέλεσε ένα καλό μάθημα για το βολιώτικο συγκρότημα, καθώς διδάχθηκε πώς πρέπει να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα. Βέβαια η σημερινή αναμέτρηση γίνεται κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες. Τώρα η Νίκη είναι η γηπεδούχος και εκείνη που οφείλει να οργανώσει το παιχνίδι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Όποιος Βολιώτης φίλαθλος παρακολούθησε τον αγώνα που έδωσε η Παναχαϊκή στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Ολυμπιακό θα διαπίστωσε ότι παίζει πολύ κλειστά. Οι παίκτες του Γιώργου Κούτση έχουν ως βασικό μέλημα να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και βάζουν σε δεύτερη μοίρα το σκοράρισμα. Εντούτοις κόντρα στον Ολυμπιακό στάθηκαν αρκετά τυχεροί, καθώς σε μια από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις τους πέτυχαν γκολ και πήραν τους τρεις βαθμούς.

Το πιθανότερο είναι και σήμερα η Παναχαϊκή να παίξει πολύ συντηρητικά κι αυτό προϋποθέτει υπομονή από την πλευρά της Νίκης. Στα τρία τελευταία ματς στο Πανθεσσαλικό η βολιώτικη ομάδα ανοίγει νωρίς το σκορ παίρνοντας το πάνω χέρι με το «καλημέρα». Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια. Για το λόγο αυτό ο Στέλιος Μανωλάς έχει συμβουλέψει στους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι και υπομονετικοί, αφού το γκολ μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή.

Ταυτόχρονα η Νίκη έχει ανάγκη από τη συμπαράσταση των φιλάθλων. Πρόκειται για το τελευταίο εντός έδρας ματς στον πρώτο γύρο και οι διοικούντες ευελπιστούν ο κόσμος να δώσει δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό. Το ενδιαφέρον του κόσμου για το παιχνίδι εμφανίζεται αυξημένο και σήμερα περιμένουμε να δούμε αρκετούς φιλάθλους στις εξέδρες. Για το λόγο αυτό η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη αποφάσισε για πρώτη φορά να γίνει προπώληση εισιτηρίων μία ημέρα πριν τον αγώνα και συγκεκριμένα από τα γραφεία του Blue Club-Θύρα 3.

Στον αγωνιστικό τομέα το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες. Ο Στέλιος Μανωλάς είδε τους Κώστα Φλίγκο και Άγγελο Βέρτζο να τραυματίζονται στις Σέρρες, με τον πρώτο να αποχωρεί πρόωρα από το ματς και τον δεύτερο να παίζει με επίδεσμο στα τελευταία λεπτά. Τελικά, όμως, δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, με αποτέλεσμα η τεχνική ηγεσία να τους υπολογίζει κανονικά για τη συνάντηση με την Παναχαϊκή.

Την προηγούμενη αγωνιστική ντεμπούτο με την κυανόλευκη φανέλα πραγματοποίησε ο Άλαν Λαλίν. Ο διεθνής άσος από την Ονδούρα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο χρόνο που έπαιξε ενάντια στον Εθνικό Γαζώρου και όσο περνούν οι μέρες δείχνει να εγκλιματίζεται περισσότερο. Επομένως είναι πιθανό να παίξει σήμερα βασικός αντί του Φλίγκου.

Άλλες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα δεν αναμένονται. Κατά συνέπεια η πιθανή ενδεκάδα της Νίκης θα έχει την εξής μορφή: Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν θα βρίσκονται οι Ψιάνος (δεξιά), Κοντοδήμος (αριστερά), Καρατζάς και Βέρτζος (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου θα αγωνιστούν ως αμυντικοί χαφ οι Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, οι Σκούφαλης και Τάντιτς θα επιχειρούν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κυριάκο να συνεπικουρεί τον Λαλίν, που θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος».

Η Παναχαϊκή

Με άλλες προοπτικές ξεκίνησε η Παναχαϊκή, αλλά μέχρι στιγμής ακολουθεί τελείως αντίστροφη πορεία. Αν και αρχικός στόχος ήταν η άνοδος, στην παρούσα φάση οι Αχαιοί βρίσκονται στη 16η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς και τέρματα 12 υπέρ και 13 κατά. Μάλιστα για το λόγο αυτό έχει αλλάξει αρκετούς προπονητές. Άρχισε το πρωτάθλημα με τον Γιάννη Παπακώστα, τον διαδέχθηκε αρχικά για μερικούς αγώνες ο Ηλίας Φυντάνης και μετά ο Ανδρέας Ζήκος, που επίσης αντικαταστάθηκε από τον νυν τεχνικό Γιώργο Κούτση, με τον οποίο η Παναχαϊκή έχει παρουσιάσει σημεία βελτίωσης. Όσον αφορά τα αγωνιστικά μοναδικός απών θα είναι ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Κοιλιάρας, αφού ακόμη δεν είναι έτοιμο το δελτίο του.

Πρώτη νίκη των Νέων

Την πρώτη τους επιτυχία πανηγύρισαν χθες οι Νέοι της Νίκης, οι οποίοι συνέτριψαν με 4-1 την Αναγέννηση Γιαννιτσών στο «Π. Μαγουλάς». Τζανετόπουλος και Γεωργατζής σημείωσαν τα τέρματα των «κυανολεύκων».

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Ώρα 15.00

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

4. Καρατζάς

5. Βέρτζος

14. Ριζογιάννης

23. Πουρτουλίδης

20. Σκούφαλης

1. Τάντιτς

7. Κυριάκος

9. Λαλίν

Προπονητής:

Σ. Μανωλάς

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

60. Πίτκας

17. Σπίνουλας

6. Σαλαμαστράκης

27. Βασιλαντωνόπουλος

8. Καραμανλής

21. Ι. Κοιλιάρας

23. Ολίσε

64. Άντονι

77. Τζιοντό

10. Παμπόε

26. Ντίνας

Προπονητής:

Γ. Κούτσης

 

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Λαφαντζής (Πιερίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το