Τοπικά

Μαγική η φωταγώγηση του Βόλου για τα Χριστούγεννα – Δείτε φωτογραφίες

Μία ιδιαίτερη βραδιά σήμερα το βράδυ για τον πολύπαθο Βόλο, που μετά τις δύο μεγάλες θεομηνίες, επέστρεψε δυναμικά με μία φαντασμαγορική βραδιά που κήρυξε την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.
«Ο Βόλος μάς μαγεύει» για 10η συνεχή χρονιά, με χιλιάδες κόσμου να έχουν κατακλύσει την παραλία της πόλης.
Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τόνισε ότι «μετά από μία πολύ δύσκολη στιγμή για 30-40 μέρες που βιώσαμε όλοι στην πόλη μας, καταφέραμε όλοι μαζί, να επαναφέρουμε την πόλη, να ξαναγιορτάσουμε, να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αγάπη και χαράς σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, ότι η πόλη μας είναι εδώ, να δείξουμε πραγματικά ότι περιμένουμε τον κόσμο».
Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν η Συμφωνική Ορχήστρα και οι Χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελούταν από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της μιούζικαλ σκηνής, για τα οποία συνέπραξαν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη, η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών Χορού της πόλης.
Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διηύθυνε ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών των μιούζικαλ είναι του Θεόδωρου Λεμπέση και οι ενορχηστρώσεις των κομματιών των προσκεκλημένων καλλιτεχνών είναι των Θεόδωρου Λεμπέση και Απόστολου Τσιάρκα.
Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες του Apparatus Circus lab με χορογράφο την Αγγελική Μέλη, της Σχολής Χορού Break A Move με χορογράφους τους Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Ραφαέλα Μηνά, Dance Studio με χορογράφους τις Νίκολα Κρίτσλοου και Κατερίνα Σαρρή και Libre Dance Studio με χορογράφους τις Νένα Τσιαμάγκα, Λία Μπρίκα, Γιούλη Σταμάτη και Αθηνά Καρδαμάκη.
Στη συνέχεια, έφτασαν στη μεγάλη σκηνή που είχε στηθεί μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Κακοσαίος, που συνοδεύονταν από τον δήμαρχο Βόλου, ο οποίος ευχαρίστησε όχι μόνο τους δύο τραγουδιστές, αλλά και όλους τους συντελεστές της βραδιάς. Σημειώνεται ότι, όπως είπε ο κ. Μπέος, οι δύο τραγουδιστές, συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.
Αφού οι δύο τραγουδιστές παρουσίασαν τραγούδια τους, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό, στη συνέχεια ο κ. Μπέος τούς έδωσε συμβολικά δώρα, τα οποία έφεραν στην σκηνή παιδάκια. Επρόκειτο για ένα βραχιόλι για τον Γιώργο Κακοσαίο με το σήμα του I love Volos και για ένα κολιέ για την Πέγκυ Ζήνα με το σήμα της Αργούς.
Ο μικρός Θάνος και η μικρή Ηλέκτρα έφεραν το μπουτόν που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη φωταγώγηση της πόλης. «Ο Βόλος ξανά προορισμός σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μπέος. «Να στείλετε από το διαδίκτυο μήνυμα ότι ο Βόλος επιστρέφει, γίνεται νούμερο ένα προορισμός στην Ελλάδα, έχει τον καλύτερο κόσμο», τόνισε.

Δείτε φωτογραφίες

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το