Photo Gallery, Αθλητισμός

Αγωνία για την απόφαση

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. κατά της Σούπερ Λιγκ

 

Εκδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λιγκ, ζητώντας  να ισχύσει προσωρινή διαταγή, προκειμένου να μην διαγραφεί η ΠΑΕ από την Σούπερ Λιγκ και να μην αντικατασταθεί από καμία άλλη ομάδα, μέχρι να βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, στο οποίο έχει προσφύγει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Σήμερα το πρωί αναμένεται να βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, καθώς στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διαγραφή μελών και η αντικατάσταση αυτών.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έδωσε χθες το πρωί άλλη μια δικαστική μάχη, τρεις μέρες πριν την εκδίκαση από το Διοικητικό Εφετείο της αίτησης της ΠΑΕ με την οποία ζητά ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου εξέτασε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το βολιώτικο συγκρότημα κατά της Σούπερ Λιγκ, με το νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ, κ. Θανάση Χαρμάνη, να προβάλει μια σειρά από νομικά επιχειρήματα, προκειμένου να δεχθεί το δικαστήριο το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Η Σούπερ Λιγκ εκπροσωπήθηκε από τον Βολιώτη δικηγόρο κ. Τάσο Παπαδόπουλο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πέρα από τα στοιχεία που κατέθεσε, υποστήριξε πως η ζημία που θα υποστεί η Σούπερ Λιγκ μέχρις ότου βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν θα είναι μεγάλη, καθώς για δύο-τρεις ακόμη αγωνιστικές το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με λιγότερες ομάδες. Αντίθετα, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου διαγραφεί από τη Σούπερ Λιγκ και αντικατασταθεί από κάποια άλλη ομάδα, η ζημία που θα υποστεί η ΠΑΕ, εφόσον δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο, θα είναι ανεπανόρθωτη.

Η πρόεδρος του Πρωτοδικείου επιφυλάχτηκε να βγάλει χθες απόφαση κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί, αφού πρώτα μελετήσει την υπόθεση. Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό Βόλου να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και να έχει στα χέρια του προσωρινή διαταγή, που να μην επιτρέπει στη Σούπερ Λιγκ τη διαγραφή και την αντικατάστασή του από άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Η ΠΑΕ κερδίζει χρόνο και θα πάει την προσεχή Πέμπτη στο Διοικητικό Εφετείο να δώσει την πιο καθοριστική μάχη.

Εάν η ΠΑΕ δικαιωθεί στο Διοικητικό Εφετείο (η απόφαση αναμένεται στο τέλος του μήνα ή το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου) ακυρώνεται η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία δεν χορηγήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Θα ανοίξει, πλέον, ο δρόμος για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα, έστω κι αν στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό τμήμα που να απαρτίζεται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Στον Ολυμπιακό Βόλου υπάρχουν μόνο οι ομάδες Κ-20 και Κ-17, οι οποίες, πάντως, εξακολουθούν και προπονούνται κανονικά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε μόνος του να διεκδικεί τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, καθώς η Καβάλα δέχθηκε να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας θα παρθεί απόφαση για τη διαγραφή της από τον συνεταιρισμό. Κάτι που ενδέχεται να μην συμβεί με τον Ολυμπιακό Βόλου, στην περίπτωση που η ΠΑΕ κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ.

Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει το νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο κατά της Σούπερ Λιγκ, χωρίς να πλήττεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί η Λίγκα είναι ένας ιδιωτικός συνεταιρισμός και δεν πρόκειται για ποδοσφαιρική αρχή.

 

Η ΕΠΟ εκχωρεί

μέρος του

αυτοδιοίκητου

στην ΕΕΑ

Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζει και την προσφυγή στο CAS, καθώς από χθες έχει στα χέρια της το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού κατά της Σούπερ Λιγκ, με την οποία το βολιώτικο συγκρότημα ζητούσε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να του ορίσει τα εξ αναβολής παιχνίδια στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ΕΠΟ έχει εκχωρήσει μέρος του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ελέγχει τα μετοχολόγια των ΠΑΕ.

Υπάρχει, πλέον, παραδοχή σε επίσημο έγγραφο δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ, ότι δεν υφίσταται αυτοδιοίκητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ελληνικές ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, στην περίπτωση που η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προσφύγει στη ΦΙΦΑ.

Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) και μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί προσφυγή, προκειμένου η υπόθεση να εκδικαστεί στις 6 Δεκεμβρίου, όπου υπάρχει προγραμματισμένη δικάσιμος.

Παράλληλα, η ΠΑΕ θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ, έχοντας ένα δυνατό «χαρτί» στα χέρια της, που φανερώνει έμπρακτα την καταπάτηση από την ίδια την ΕΠΟ του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα επιδιώξουν να ενημερωθεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιόζεφ Μπλάτερ, για το τι συνέβη στην περίπτωση που Ολυμπιακού Βόλου και για τους χειρισμούς της ΕΠΟ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το