Τοπικά

Ζυμώματα και μαγειρέματα στο 2ο Γυμνάσιο Βόλο “Θ”

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου ζύμωσαν ψωμί από αλεύρι ζέας, με τη βοήθεια των γονέων και της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους.
Όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση «οι γονείς τα έψησαν και την επόμενη ημέρα είχαμε και μαγειρέματα που ετοίμασαν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, σαλάτες από τον κήπο μας, καθώς και τυριά που μας πρόσφερε ο κ. Λαΐτσος καθηγητής του σχολείου μας όπως και το αλεύρι ζέας…
Οι μαθητές έδειξαν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους στο ζύμωμα έπαιξαν, χάρηκαν, το διασκέδασαν και εισέπραξαν τη χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργίας. Προσκαλέσαμε όλους τους καθηγητές με τη διευθύντρια του σχολείου μας κ. Βουρδουμπάκη, που ξαφνιάστηκαν και ενθουσιάστηκαν πολύ με την πρωτότυπη πρωτοβουλία, ενώ ευχαρίστησαν την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Χατζηκυριάκου Νίκη, τους γονείς, αλλά περισσότερο καμάρωσαν τους μαθητές μας γι’ αυτή την τόσο όμορφη δραστηριότητα…
Ήταν μία δράση του σχολείου μας και συγκεκριμένα της περιβαλλοντικής ομάδας με θέμα «υγιεινή μεσογειακή διατροφή» που είναι μέρος ενός από τους 8 πυλώνες της Αειφορίας «Προαγωγή της Υγείας». Μια ιδέα, που προήλθε μέσα από τα μαθήματα για τις διατροφικές αξίες των λαχανικών, φρούτων και άλλων φαγητών που μαθαίνουμε στις συναντήσεις με την ομάδα κάθε εβδομάδα μέσα στη σχολική χρονιά. Με τον τρόπο αυτόν οι μαθητές μαθαίνουν, αποκτούν γνώσεις και τα μαθήματα αποκτούν ενδιαφέρον και οι τάξεις ζωντάνια και δημιουργική δραστηριότητα. Έτσι καλλιεργείται η αγάπη, ο σεβασμός, η δημιουργικότητα, η συνεργατικότητα, οι μαθητές αλλάζουν στάση και συμπεριφορά απέναντι σε πολλά θέματα της καθημερινότητας με άλλη οπτική γωνία και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε αειφόρους πολίτες για να ζήσουν σε μια Αειφόρα κοινωνία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το