Τοπικά

Υψηλές «πτήσεις» στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας μόνο για 1,5 μήνα

Μπορεί οι πληρότητες στα ξενοδοχεία από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου να κυμάνθηκαν στο 90% στη χερσαία Μαγνησία, όμως, αυτό δεν ικανοποιεί τους επιχειρηματίες του κλάδου, διότι ο Ιούνιος και ο μισός Ιούλιος δεν πήγαν καλά. Τα σημάδια για τον Σεπτέμβριο δεν είναι ενθαρρυντικά, μιας και οι κρατήσεις αφορούν μόνο τα Σαββατοκύριακα, με τις καθημερινές να είναι «νεκρές».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως οι πληρότητες από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου κυμάνθηκαν περίπου στο 90% για τα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως σχεδόν οι δύο πρώτοι μήνες χάθηκαν για τα ξενοδοχεία, μιας και ο Ιούνιος έως και τα μέσα Ιουλίου δεν κινήθηκαν καθόλου καλά.
Όσον αφορά στον Σεπτέμβριο τα σημάδια δεν είναι και πολύ καλά, αν και υπάρχει μια καλή τάση, για τα Σαββατοκύριακα κυρίως και όχι μεσοβδόμαδα που υπάρχει μεγάλο κενό. «Οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο αφορούν μόνο στα Σαββατοκύριακα, με τις καθημερινές μέρες να είναι ουσιαστικά «νεκρές»» επισήμανε ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, προσθέτοντας πως «ο μέσος όρος του Σεπτεμβρίου στις πληρότητες εύχομαι να κυμανθεί στο 60%-70%».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας ανέφερε πως το «ταμείο» για τα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας θα γίνει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας: «Θα δούμε το εξοδολόγιο, με το αυξημένο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων και τι κέρδη θα μείνουν, αν θα μείνουν, στους επιχειρηματίες».
Όσον αφορά στις εθνικότητες που προτίμησαν φέτος το καλοκαίρι την περιοχή της Μαγνησίας, ο κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως κυρίως ήταν Γερμανοί, Ισραηλινοί, Γάλλοι, Σέρβοι και Βούλγαροι, ενώ στο Νότιο Πήλιο τουρίστες και από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι πληρότητες και η κίνηση φέτος το καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας δεν ικανοποίησε τους επιχειρηματίες του κλάδου, ακόμα και αν ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας από άποψη πληρότητας.
«Με 2,5 μήνες δουλειά, δεν υπάρχει περίπτωση οι επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν τις επιβαρύνσεις των 14-15 ετών κρίσης. Κι όχι μόνο αυτό, δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να πληρώσουν τα τρέχοντα, ειδικά λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το