Ελλάδα

Βουλή: Κόντρα Βελόπουλου – Βορίδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι τόνοι ανέβηκαν στη γενικά ήπια –μέχρι στιγμής- συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης με την πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, να έχει σημείο αιχμής τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία είχε τονίσει ότι επρόκειτο για μια κατάπτυστη συμφωνία που δεν έπρεπε να ψηφιστεί γιατί δημιουργούσε δεσμεύσεις. Παράλληλα επεσήμανε πως η κυβέρνηση όπως είχε προεκλογικά πει θα προσπαθήσει να απαμβλύνει κατά το δυνατόν «τις συνέπειες αυτής της κακής συμφωνίας» και να προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων σημείων της.

Ακολούθησε παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου σε υψηλούς τόνους, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά και ζήτησε την κατάργηση της Συμφωνίας. «Να αλλάξετε τα κακώς κείμενα ή να πάτε σπίτια σας» είπε. Ούτως ή άλλως, από την πρώτη τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε εκ δεξιών να επιτεθεί στην κυβέρνηση, παρουσιάζοντας ως παροχολογία τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, αφήνοντας υπονοούμενα για αόρατες συνομωσίες και καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το