Τοπικά

Βόλος: Το πρώτο κίτρινο… καρπούζι – Τι γεύση έχει και η μεγάλη διαφορά με το “παραδοσιακό”

Ο αγρότης Χάρης Κόκκαλης στον Βόλο αποφάσισε να δοκιμάσει μια νέα ποικιλία καρπουζιού. Η παραγωγή στέφθηκε με επιτυχία και τα πρώτα κίτρινα καρπούζια είναι γεγονός. Όπως λέει στο Sputnik είναι πεντανόστιμα.
Το καρπούζι είναι το φρούτο που είναι απόλυτα ταυτισμένο με το ελληνικό καλοκαίρι! Μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι μετά από κάθε γεύμα επιζητούν το κόκκινο, ζουμερό με μαύρα σπόρια φρούτο που αποτελεί όαση δροσιάς και γευστικού παράδεισου.
Τι θα λέγατε όμως εάν το…πολυπόθητο ελληνικό φρούτο αντί για κόκκινο χρώμα είχε κίτρινο; Αγρότης στον Βόλο έφτιαξε τα πρώτα του κίτρινα καρπούζια τα οποία κιόλας δεν έχουν σπόρια!

Ο παραγωγός Χάρης Κόκκαλης όπως δήλωσε στο Sputnik φύτεψε περίπου 150 ρίζες μια διαφορετικής ποικιλίας καρπουζιών που όταν τα ανοίξεις, αντί για κόκκινο χρώμα έχουν κίτρινο!
«Για πρώτη φορά φύτεψα αυτήν την ποικιλία. Είναι ποικιλία baby, δηλαδή γίνονται μικρά τα καρπούζια έως πέντε κιλά, είναι κίτρινο το χρώμα και δεν έχουν σπόρια» είπε ο κ. Κόκκαλης.

 

Ο πρώτος που δοκίμασε φυσικά το κίτρινο καρπούζι είναι ο ίδιος και όπως είπε «είναι νόστιμο, γευστικά, είναι ισάξιο με το κλασικό καρπούζι και είναι και πιο τραγανό».
Φίλοι και γνωστοί που επίσης έσπευσε ο κ. Κόκκαλης να τους τρατάρει το νέο κίτρινο καρπούζι έκαναν θετικά σχόλια και το έφαγαν με όρεξη.
«Εντάξει το χρώμα ξενίζει λίγο γιατί είναι διαφορετικό από το κλασικό καρπούζι, αλλά είναι νόστιμο» ανέφερε.
Σύμφωνα με τον παραγωγό «νομίζω ότι στον Βόλο μόνο εγώ έχω φυτέψει αυτή την ποικιλία» και αυτές τις ημέρες έχει αρχίσει να παίρνει τους καρπούς από τα φυτά.
Μάλιστα για να προωθήσει τη νέα ποικιλία των baby κίτρινων καρπουζιών ο κ. Κόκκαλης έχει μοιράσει κάποια από αυτά σε εστιατόρια του Βόλου τα οποία θα τα προσφέρουν στους πελάτες τους μετά το δείπνο τους.

Προς το παρόν ο κ. Κόκκαλης δεν γνωρίζει πόσα κιλά φρούτου θα αποδίδει η κάθε κίτρινη καρπουζιά αφού την καλλιεργεί για πρώτη φορά και για τον λόγο αυτό προς το παρόν δεν μπορεί όπως είπε «να υπολογίσω την τιμή της πώλησής τους».
Πάντως, όπως ανέφερε στον Βόλο η χονδρική τιμή ενός κανονικού καρπουζιού κυμαίνεται από 18 έως 20 λεπτά το κιλό.

Πηγή: sputniknews.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το