Κόσμος

Βίντεο από τη στιγμή που ο συνιδρυτής της OceanGate μαθαίνει στον «αέρα» ότι βρέθηκαν συντρίμμια

«Συγγνώμη, τι έχει βρεθεί;»… Είναι η στιγμή που ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας του μοιραίου υποβρυχίου μαθαίνει ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια. Η πρώτη αντίδρασή του στην οποία αποτυπώνεται ο τρόμος και η απορία καταγράφηκε στην κάμερα.

Ο Γκυγιέρμο Σένλαϊν, ο οποίος ίδρυσε την OceanGate μαζί με τον Στόκτον Ρας, το 2009, μιλούσε με δημοσιογράφο του BBC όταν του είπαν ότι ορισμένα συντρίμμια είχαν βρεθεί στον πυθμένα του ωκεανού.

Η συνέντευξη διεξάγονταν κανονικά, στο πλαίσιο μιας συζήτησης για το εξαφανισμένο υποβρύχιο. Κάποια στιγμή ομως ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε για μια εξέλιξη σχετικά με την έρευνα.

Ο Σένλαϊν, στο άκουσμα της είδησης, είπε: «Εντάξει, δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι αυτά τα συντρίμμια επειδή το ακούω για πρώτη φορά, αλλά γνωρίζω ότι το πρωτόκολλο για χαμένες επικοινωνίες είναι ο πιλότος να βγάλει στην επιφάνεια το υποβρύχιο. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό θα έκανε πιθανότατα ο Στόκτον».

«Σε αυτή την περίπτωση καθίσταται πολύ δύσκολο να βρεθεί το υποβρύχιο επειδή το πλοίο επιφανείας δεν θα γνώριζε ότι αναδύεται και δεν θα ήξερε πού να ψάξει. Ο μεγαλύτερος φόβος μου κατά τη διάρκεια όλης αυτής της ιστορίας, βλέποντας τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται, είναι ότι επιπλέουν στην επιφάνεια και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν», πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το