Τοπικά

Τύρναβος: «Σωθήκαμε από θαύμα» – Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου ούζου όπου έγινε η έκρηξη

Καλά στην υγεία τους είναι και τα οκτώ άτομα που εργάζονται σε αποστακτήριο ούζου στον Τύρναβο και έζησαν από κοντά την έκρηξη ενός καζανιού την ώρα της παραγωγής.

«Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και δεν συνέβη τίποτα χειρότερο. Οι οκτώ που δουλεύαμε γύρω από το καζάνι ήρθαμε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και σε λίγο θα αποχωρήσουμε. Αυτό που προφανώς συνέβη ήταν μια διαρροή αλκοόλης σε έναν άμβικα του αποστακτηρίου. Η διαρροή ήρθε σε επαφή με τη φωτιά / το φλόγιστρο, εντός του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη. Ήμασταν 8 άτομα εκείνη την ώρα στην παραγωγή ούζου, 8 άντρες και 2 γυναίκες. Αμέσως δημιουργήθηκε ένα πυκνό νέφος καπνού και για αυτό ήρθαμε και στο νοσοκομείο – για να δούμε τι έχουμε εισπνεύσει και την κατάσταση στους πνεύμονές μας».

Τύρναβος: Αποστακτήριο ούζου από το 1857
Σύμφωνα με τον κο Κατσάρο, μετά την έκρηξη, λειτούργησε ο μηχανισμός ασφαλείας του αποστακτηρίου και μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική, σε 15 λεπτά από το γεγονός, οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης είχαν περιορίσει την
πυρκαγιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες της επιχείρησης.

«Είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει, τουλάχιστον στα 40 χρόνια που δουλεύω εγώ στο αποστακτήριο», σημειώνει ο κος Κατσάρος, ο οποίος εξηγεί ότι η επιχείρηση βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση από το 2007, αλλά η οικογενειακή αυτή μονάδα λειτουργεί από το 1857!

Κατά τον κο Κατσάρο η διαρροή είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά ο ίδιος περιμένει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα. Ο ιδιοκτήτης μάς είπε ακόμα ότι δεν πιστεύει ότι το γεγονός προκλήθηκε λόγω παλαιότητας του άμβικα, μιας και αυτός…« δεν έχει καν συμπληρώσει δεκαετία», αλλά από την άλλη, ο κος Κατσαρός δεν είναι και σε θέση να γνωρίζει αν όντως συνέβη κάποια βλάβη στο μηχάνημα.

Όσο για το μέγεθος της πυρκαγιάς που προκλήθηκε είπε ότι αυτή περιορίστηκε γρήγορα και ότι η υλική ζημιά στο συγκεκριμένο χώρο του αποστακτηρίου είναι της τάξης των 30.000 ευρώ. Τέλος, σημείωσε ότι το σύστημα πυρασφάλειας του χώρου είναι σύγχρονο και αξίας €55.000.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το