Τοπικά

Τα ονόματα των νεκρών από τη φονική έκρηξη

glafyr;es

Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 το μεσημέρι, στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ., οι 3 άτυχοι ολπίτες είναι οι: Γεώργιος Ορφανίδης (33 ετών-Επαγγελαμτίας οπλίτης -Λοχίας), Αναστάσιος Μεζάλας (34 ετών-Επαγγελαμτίας οπλίτης -Λοχίας) και ο Φώτιος Ανδρικόπουλος (19 ετών-Δεκανέας ΠΝ).

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός ΠΖ Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος.Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.
Συλλυπητήρια
Συλλυπητήρια εκφράζουν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις οικογένειες των τριών θανόντων.Τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών οπλιτών, οι οποίοι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.Ο δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος εξέφρασε την οδύνη του για το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και διατύπωσε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια τόσο προς τον Ταξίαρχο, όσο και προς τις οικογένειες των θυμάτων.Η Μαρίνα ΧρυσοβελώνηΜε οδύνη πληροφορήθηκα το τραγικό γεγονός της απώλειας των τριών νέων παιδιών που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών Βόλου.  Η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων θρηνεί και μαζί της θρηνεί όλη η χώρα.

Στις δύσκολες αυτές ώρες , που μόνο η θλίψη, τα αναπάντητα γιατί και ο πόνος κυριαρχούν, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς και στους οικείους  αυτών των παλικαριών με την ευχή  να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τα σκεπάζει, με την ελπίδα άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν αυτό το ασύλληπτο δυστύχημα.

Μακάρι η συμπαράσταση όλων μας να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο των οικογενειών τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το