Αθλητισμός

Θερμή υποδοχή στα «χρυσά» αγόρια Ζωγράφο και Μπαρούτα επιφύλαξε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ 

Δημήτρης Ζωγράφος και Βασίλης Μπαρούτας τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη βολιώτικη και γενικότερα την ελληνική κωπηλασία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων με ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ και οι συναθλητές τους υποδέχθηκαν θερμά τα δύο «χρυσά» αγόρια αναγνωρίζοντας την τεράστια επιτυχία τους.
Συγκίνηση και χαρά ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στις εγκαταστάσεις του ΟΕΑ/ΝΑΒ. Οι άνθρωποι του ομίλου, οι προπονήτριες και οι αθλητές του τμήματος κωπηλασίας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στα δύο «χρυσά» αγόρια. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ζωγράφο και τον Βασίλη Μπαρούτα, οι οποίοι εντυπωσίασαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων κατακτώντας ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Αμφότεροι έφτασαν στις εγκαταστάσεις του ομίλου στον Άγιο Κωνσταντίνο φορώντας το μπλουζάκι της Εθνικής με τα μετάλλια στο στήθος και έγιναν αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων. Οι συναθλητές τους χειροκρότησαν θερμά τους δύο πρωταθλητές, ενώ ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ Απόστολος Καζάκης, οι προπονήτριες και η εφορεία του τμήματος τους πρόσφεραν ανθοδέσμες και δώρα.
Οι δύο κωπηλάτες δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους. Ο Δημήτρης Ζωγράφος από νωρίς φρόντισε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην κωπηλασία. Στην πορεία του έχει σαρώσει τα χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια και Βαλκανικά Πρωταθλήματα και τώρα αναζητούσε μια ακόμη μεγαλύτερη διάκριση. Αυτή ήρθε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό εφήβων, όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου

«Με την κωπηλασία καταπιάστηκα πριν έξι χρόνια. Θυμάμαι ότι ήμουν στην Α’ Γυμνασίου όταν έπιασα τα κουπιά στα χέρια μου για πρώτη φορά. Η αλήθεια είναι πως δεν με παρακίνησε κάποιος. Από μόνος μου σκέφτηκα να ασχοληθώ με το άθλημα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνω πρωταθλητισμό. Οι επιτυχίες που είχα με έκαναν να δω το άθλημα πιο «ζεστά» και αποκορύφωμα ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό» δήλωσε στη «Θ» για να συμπληρώσει:
«Ήταν ο μεγάλος μου στόχος και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο τον ερχόμενο Αύγουστο. Πάντως αυτή η επιτυχία δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή μας. Θα γίνουν πάλι εργομετρικά τεστ και αγώνες πρόκρισης μέσα στη βάρκα και αν βγάλουμε καλούς χρόνους θα είμαστε στην Εθνική ομάδα».
Πολλές πανελλήνιες νίκες με μετάλλια όλων των αποχρώσεων σε επίπεδο παίδων, εφήβων και ανδρών έχει να επιδείξει και ο Βασίλης Μπαρούτας. Πέρσι συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 6η θέση, ενώ αναδείχθηκε αργυρός βαλκανιονίκης. Φέτος ήταν το αποκορύφωμα για τον 18χρονο κωπηλάτη με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
«Ασχολούμαι πέντε με έξι χρόνια με την κωπηλασία. Ξεκίνησα όντας μαθητής της Α’ Γυμνασίου και τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ωστόσο στην πορεία αγάπησα το άθλημα και έχω αφιερωθεί με όλη μου την ψυχή.

Το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν ο μεγάλος μου στόχος για φέτος. Περάσαμε πολλές δυσκολίες, αλλά τις ξεπεράσαμε τελικά και ο στόχος επιτεύχθηκε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ευχαριστούμε τους συναθλητές μας για την υποδοχή. Νιώθουμε και οι δύο συγκίνηση και υπερηφάνεια» τόνισε στη «Θ».
Οι δύο ταλαντούχοι κωπηλάτες ευχαρίστησαν θερμά τις προπονήτριες Σοφία Τασιού και Όλγα Τσόγκα, τους ανθρώπους του ομίλου και φυσικά τις οικογένειές τους, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους.

Οι δύο πρωταθλητές με τον πρόεδρο, την προπονήτρια και την έφορο του τμήματος

Τασιού: Διπλή χαρά για τα δύο παιδιά
Προπονήτριες στην κωπηλασία του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι η Σοφία Τασιού και η Όλγα Τσόγκα. Αμφότερες δουλεύουν πάνω στο πρόγραμμα που έχει συγκροτήσει ο Σίμος Σάμιος, ο οποίος έχει τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου και στην παρούσα φάση ανήκει στην ομάδα τεχνικών της Εθνικής.
Εκ μέρους του προπονητικού τιμ μίλησε στη «Θ» η Σοφία Τασιού, η οποία δήλωσε τα εξής: «Ήταν κορυφαία επιτυχία, γιατί δεν είναι κάτι εύκολο να πάρεις μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ακόμη και στην κατηγορία των εφήβων, όλοι είναι μεγαθήρια και είναι κάτι πολύ δύσκολο.
Ταυτόχρονα έφυγε πολύ μεγάλο βάρος τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς, γιατί με τη διάκριση αυτή περνούν άνευ εξετάσεων σε όποια σχολή θέλουν. Τα παιδιά είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου και είχαν το άγχος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Επομένως η χαρά είναι διπλή, γιατί πέτυχαν και τους αγωνιστικούς στόχους, αλλά και την είσοδό τους χωρίς εξετάσεις σε όποια σχολή επιθυμούν».

Η κ. Τασιού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία του ΟΕΑ/ΝΑΒ στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. «Στο Πανελλήνιο πήγαμε πάρα πολύ καλά. Πήραμε έξι χρυσά, έξι αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια και βρισκόμαστε στην 3η θέση στον πίνακα μεταλλίων. Κι όλα αυτά τη στιγμή που άλλοι όμιλοι υπερτερούν τόσο σε αθλητικό υλικό, όσο και σε έμψυχο δυναμικό, αλλά τους αντιμετωπίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόπερσι είχαμε αναδειχθεί πολυνίκης σύλλογος στα μετάλλια. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά. Προσπαθούμε με τη βοήθεια των παιδιών, γιατί είμαστε μια ομάδα που έχουμε δεθεί ως οικογένεια, να κάνουμε το καλύτερο και πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στο προπονητικό τιμ του ομίλου:
«Τεχνικός σύμβουλος είναι ο Σίμος Σάμιος, αν και φέτος απασχολείται στην Εθνική ομάδα. Ως φυσική παρουσία δεν τον είχαμε εδώ συνέχεια, αλλά είμαστε πάντα κάτω από την «ομπρέλα» και την καθοδήγησή του σε ό,τι έχει να κάνει με προγράμματα και γενικά για τα πάντα. Εκτός από μένα στο προπονητικό τιμ βρίσκεται και η Όλγα Τσόγκα, που δουλεύουμε μαζί με τους αθλητές, προκειμένου ο ΟΕΑ/ΝΑΒ να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

Όσον αφορά τους επόμενους στόχους η ικανή προπονήτρια είπε: «Την Παρασκευή έρχεται ξανά στον Βόλο ένας ομοσπονδιακός προπονητής, προκειμένου να περάσει τους αθλητές από εργομετρικά τεστ. Αυτή τη φορά θα έρθει ο κ. Δημήτρης Πέτρου. Γενικά έχουμε πολλά παιδιά που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα. Για παράδειγμα αυτή τη φορά θα περάσουν από εργομετρικά 15 παιδιά. Από αυτά τα τεστ αλλά και από κάποιους αγώνες πρόκρισης θα βγουν τα συμπεράσματα από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, για το ποιοι κωπηλάτες θα στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στόχος των αθλητών μας είναι να μετάσχουν τόσο στο Παγκόσμιο όσο και στο Ευρωπαϊκό που φέτος θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Πάντως νωρίτερα θα έχουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε».

Οι συναθλητές των δύο παιδιών ήταν εκεί για να τους καλοδεχθούν

Καζάκης: Ο ΟΕΑΝΑΒ συνεχίζει να είναι αιμοδότης της Εθνικής
Υπερήφανος αισθάνεται ο Απόστολος Καζάκης μετά τη νέα διεθνή διάκριση των δύο παιδιών. «Υποδεχθήκαμε τους δύο αθλητές μας, τον Βασίλη Μπαρούτα και τον Δημήτρη Ζωγράφο, που κατέκτησαν ένα χάλκινο και ένα αργυρό μετάλλια. Τα δύο παιδιά μας έκαναν όλους υπερήφανους και περιττό να πούμε ότι ο ΟΕΑ/ΝΑΒ συνεχίζει να είναι αιμοδότης των Εθνικών ομάδων κωπηλασίας. Συνολικά επτά αθλητές μας μετέχουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ και συνέχισε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που κατέταξαν τον όμιλο στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τρίτο πανελληνιονίκη στον πίνακα μεταλλίων, καθώς και τις δύο προπονήτριες και τον τεχνικό σύμβουλο Σίμο Σάμιο, ο οποίος επίσης ανήκει στο τιμ των ομοσπονδιακών τεχνικών».
«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε κι άλλες επιτυχίες που θα αναδείξουν αρκετά παιδιά από την αθλούμενη νεολαία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη Μαγνησία. Προσπαθούμε να έχουμε αυτή τη μαζικότητα σε αθλητές και με τις δυνατότητες που έχουμε ως όμιλος πιστεύω ότι την έχουμε πετύχει. Ευχαριστούμε και τους απλούς πολίτες του Βόλου και της περιοχής μας, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα τμήματα που καλλιεργούμε. Αυτή είναι και η κοινωνική προσφορά του ΟΕΑ/ΝΑΒ» κατέληξε ο κ. Καζάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το