Αθλητισμός

Θανάσης Χαρμάνης: Καμία σκέψη ενασχόλησης με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 

Σε μια περίοδο όπου ο κορωνοϊός έχει παραλύσει και την αθλητική ζωή της χώρας, τα πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί και σε όλες τις ομάδες υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα συνεχιστούν οι διοργανώσεις, στον Ολυμπιακό έχει ανοίξει θέμα διοικητικό. Αν δηλαδή και τη νέα χρονιά θα ηγείται της ΠΑΕ ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ή η εταιρεία θα αλλάξει χέρια.
Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως κανείς στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία ή ομάδα ατόμων με οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, εφόσον αυτό παραχωρείται. Ο κ. Τσιμπανάκος έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε κάθε σοβαρή πρόταση ατόμου που θα θελήσει να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ και να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας. Εφόσον υπάρξει άτομο, που θα πληροί τις προϋποθέσει να «τρέξει» την ομάδα και να της δώσει μεγαλύτερη ώθηση και δυναμική, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος δεν θα σταθεί εμπόδιο. Ο ίδιος έχει τονίσει πολλές φορές, πως αγαπά τον Ολυμπιακό Βόλου, θέλει να τον δει να μεγαλουργεί και πάλι και μακάρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα θελήσει να ανεβάσει τον Ολυμπιακό επίπεδο.

Η ιστοσελίδα volosfans.com αναφέρει πως επιφανείς φίλαθλοι της ομάδας άρχισαν να «ψάχνονται» για διοικητική λύση για την επόμενη χρονιά και πως ένα όνομα που αποπνέει σεβασμό είναι αυτό του Θανάση Χαρμάνη. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα «η αρχική σκέψη της «ομάδας σωτηρίας» ήταν να τεθεί επικεφαλής ο γνωστός «ερυθρόλευκος» δικηγόρος και από δίπλα επιφανείς γνωστοί Βολιώτες να τρέξουν την ομάδα».

Βέβαια, στην παρούσα φάση η ΠΑΕ δεν είναι ακέφαλη, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ανήκει σε κάποιους ανθρώπους, με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Εφόσον ανακοινωθεί και επίσημα πως οι μετοχές της ΠΑΕ πωλούνται ή παραχωρούνται, αφού πρώτα τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, θα μπορούν να γίνονται και οι διάφορες επαφές και συζητήσεις, με τον Ερασιτέχνη να μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι για την εξεύρεση ενδιαφερόμενου να αναλάβει το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.
Η «Θ» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Θανάση Χαρμάνη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται κοντά στην ομάδα, ως φίλαθλος, παρακολουθώντας όχι μόνο τα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς ακολουθεί τον Ολυμπιακό και στα περισσότερα εκτός έδρας ματς. Σε ερώτηση, αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον να αναμιχθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ, ο κ. Χαρμάνης απάντησε: «Η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι δεδομένη και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ουδέποτε, όμως, έχω σκεφτεί να ασχοληθώ ενεργά με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και όχι μόνο, δεν μου το επιτρέπουν. Παραμένω, ωστόσο, πιστός φίλαθλος της ομάδας και θα συνεχίσω να στηρίζω τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Εύχομαι η ομάδα να έχει διοικητική σταθερότητα και να τη δούμε σύντομα να επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ, γράφοντας και πάλι «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της».

Κατέθεσε αίτηση για τα 800 ευρώ η ΠΑΕ
Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΠΑΕ δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά και θέλοντας να βοηθήσει τους εργαζομένους της να επωφεληθούν τον οικονομικών μέτρων στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση, φρόντισε να υποβάλει στις 25/3 αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Εργάνη» προκειμένου στους εργαζόμενους της εταιρείας (ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, φροντιστές, υπαλλήλων γραφείων) να καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ. Οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, εντάσσονται στην κατηγορία των εταιρειών των οποίων ανεστάλη η εργασία τους από το κράτος έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης. Μάλιστα, η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε αποδεκτή από το σύστημα, πριν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος, στείλει επιστολή με το συγκεκριμένο αίτημα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το αν το συγκεκριμένο επάγγελμα συμπεριληφθεί στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το