Τοπικά

Θα συνεχίσει να βλέπει το παιδί του…

Θα συνεχίσει να βλέπει και με τη βούλα του νόμου το παιδί, που φέρεται να είχε αποκτήσει με Βολιώτισσα, ο αλλοδαπός, που βιώνει μια απίστευτη δικαστική περιπέτεια στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία…

Ο 39χρονος Πακιστανός πέτυχε με τον συνήγορό του, δικηγόρο Βόλου Βασίλειο Νιζάμη, άλλη μια νίκη, στον αγώνα που κάνει για το παιδί, που θωρεί δικό του.
Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (αριθμός 381/2019), διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, απορρίφθηκε η αίτηση της 28χρονης Βολιώτισσας μητέρας του ανήλικου, να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του Μονομελούς (αριθμός 151/2018), με την οποία επιτρεπόταν στον Πακιστανό να βλέπει τον ανήλικο.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, «η αίτηση με βάση το περιεχόμενό της είναι μη νόμιμη και ως εκ τούτου απορριπτέα».
Στην απόφαση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «στην προκειμένη η αιτούσα εκθέτει στην υπό κρίση αίτησή της, ότι το Δικαστήριο, που εξέδωσε την υπό ανάκληση απόφαση, εσφαλμένα έλαβε υπόψη και στήριξε την κρίση του σε αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, όπως λ.χ. το υπ’ αριθμ. 33/29-11-2013 πιστοποιητικό γάμου, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, επιπροσθέτως δε ο τελεσθείς μεταξύ των διαδίκων γάμος ήταν ανυπόστατος, άλλως άκυρος και όχι έγκυρος, όπως εσφαλμένως έγινε δεκτό, από το εκδόσαν την απόφαση, Δικαστήριο. Επικαλείται δηλαδή την ύπαρξη πραγματικών πλημμελειών της υπό ανάκληση απόφασης, δηλ. κακή ή εσφαλμένη εκτίμηση των αποδείξεων που τέθηκαν υπόψη του δικαστή, που εξέδωσε την απόφαση, η οποία, όμως, όπως εκτέθηκε, δεν δικαιολογεί την ανάκληση της τελευταίας (αποφάσεως)».

Η υπόθεση γρίφος
Ο 39χρονος Πακιστανός υποστηρίζει πως είναι ο πατέρας του παιδιού, η 28χρονη Βολιώτισσα, είναι η μητέρα του παιδιού, αλλά φέρεται να συζεί με Έλληνα και η οποία το έχει υπό την επιμέλειά της, αλλά που την κατηγορεί ο 39χρονος, πως το έχει παραδώσει στη νονά του και στη μέση μια ανήλικη ψυχούλα, που φέρεται να μεγαλώνει στα χέρια της νονάς, χωρίς να γνωρίζει, αν τελικά ο αλλοδαπός είναι ο πραγματικός του πατέρας…
Αυτή είναι μια υπόθεση – γρίφος, που απασχολεί την τελευταία πενταετία την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την ελληνική δημόσια διοίκηση. Ο 39χρονος έχει δικαιωθεί με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) (αριθμός απόφασης 151/2018), με την οποία του επιτρέπεται προσωρινά το δικαίωμα επικοινωνίας με το ανήλικο παιδί του εναλλάξ ανά Σαββατοκύριακο, στις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα και στις θερινές του διακοπές, κατά τα έτη που λήγουν σε μονό αριθμό (το 2019 κ.ο.κ.)… Επίσης του επιτρέπεται τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανήλικο. Το μπλέξιμο στην υπόθεση, που καλείται να διαλευκάνει η ελληνική δικαιοσύνη άρχισε με τη γέννηση του παιδιού του 39χρονου αλλοδαπού και της 28χρονης Βολιώτισσας, τον Ιανουάριο του 2014. Ο 39χρονος έλειπε στο Πακιστάν, όπου φέρονται να είχαν τελέσει πολιτικό γάμο οι δυο τους τον Ιούλιο του 2012.

Η 28χρονη μητέρα μετά τη γέννηση του αγοριού δήλωσε σε συμβολαιογράφο, ενώπιον 34χρονου Έλληνα με τον οποίο φέρεται σήμερα να συζεί, ότι το παιδί ήταν άγνωστου πατέρα και τέκνο γονέων χωρίς γάμο… Τη δήλωση αυτή έκανε και στο Ληξιαρχείο, ενώ παράλληλα ο 34χρονος Έλληνας αναγνώρισε ως δικό του τέκνο το παιδί με άλλη συμβολαιογραφική πράξη και πέτυχαν να καταχωρηθεί αυτό και στο Ληξιαρχείο κατόπιν. Ωστόσο ο 39χρονος Πακιστανός, που θεωρεί πως το παιδί είναι δικό του, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και με την υπ’ αριθμόν 194/12-2-2018 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου έκρινε ένοχους την 28χρονη και τον Έλληνα σύντροφό της για τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση από κοινού και τους καταδίκασε τον καθένα σε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών.

Μπλέξιμο και διοικητικό
Με την υπ’ αριθμόν 301/5-6-2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου διορθώθηκε η ληξιαρχική πράξη γέννησης και το όνομα που δόθηκε στο παιδί, ήταν το όνομα του 39χρονου αλλοδαπού, που θεωρεί πως είναι ο πραγματικός του πατέρας και όχι αυτό που είχαν δώσει η μητέρα του με τον νυν σύντροφό της. Ωστόσο το ελληνικό προξενείο του Ισλαμαμπάντ με το υπ’ αριθμόν 700.8/17/ΑΣ409/13-8-2018 έγγραφό του αναφέρει πως το ξενόγλωσσο κείμενο του γάμου του Πακιστανού δεν είναι πιστοποιητικό πολιτικού γάμου, αλλά συμβόλαιο μουσουλμανικού γάμου του με την Ελληνίδα, το οποίο μάλιστα με το ισλαμικό δίκαιο έχει ιερολογηθεί από μουσουλμάνο ιερουργό και ότι στην ισλαμική δημοκρατία του Πακιστάν δεν υφίσταται καν ο θεσμός του πολιτικού γάμου. Επιπλέον αναγράφεται στο έγγραφο ότι ο Πακιστανός είναι δίγαμος… Η Βολιώτισσα, πριν συνάψει σχέση με τον 34χρονο Βολιώτη, φέρεται να διέμενε στο σπίτι του αδερφού του Πακιστανού, ενώ ο πατέρας του παιδιού φέρεται να έστελνε χρήματα για την ανατροφή του. Ο Πακιστανός είδε το παιδί του πρώτη φορά 20 μήνες μετά τη γέννησή του, καθώς ζήτησε να λάβει βίζα από την ελληνική πρεσβεία, αλλά του απέρριψαν το αίτημα. Αποπειράθηκε τότε να έρθει στην Ελλάδα μέσω Ιράν και Τουρκίας και να περάσει το Αιγαίο με βάρκα, αλλά δεν τα κατάφερε…

Τελικά με άλλον τρόπο κατόρθωσε τον Σεπτέμβριο του 2015, να έρθει στον Βόλο και με παρέμβαση τότε μιας γνωστής του Βολιώτισσας, επιχείρησε να δει το παιδί του. Κλήθηκε η μητέρα του από τη Βολιώτισσα να το παρουσιάσει στον Πακιστανό πατέρα, αλλά η μητέρα φέρεται να κατάγγειλε στην Αστυνομία πως ο Πακιστανός την παρενοχλούσε… Ο Πακιστανός συνελήφθη τότε από την Αστυνομία και κινήθηκε η διαδικασία απέλασής του, καθώς βρισκόταν παράνομα στη χώρα… Η σύλληψή του έγινε επτά ημέρες μετά τη συμβολαιογραφική πράξη της μητέρας με τον Βολιώτη θετό πατέρα, ωστόσο αυτό φέρεται να έφθασε στα αυτιά του Πακιστανού, που υπέβαλε μήνυση πριν απελαθεί, κατά παντός υπευθύνου. Η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί τον Ιανουάριο του 2017, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους και λόγω μη εξασφάλισης βίζας από τον Πακιστανό, συζητήθηκε τελικά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 12 Φεβρουαρίου 2018, που δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους δύο καταδικασθέντες, ενώ τους επέβαλε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.

Τέκνο ανυπόστατου γάμου…
Στις 9 Οκτωβρίου 2018 το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς διευκρινίζει πως η αλλοδαπή πράξη γάμου δεν δύναται να γίνει αποδεκτή από τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες και ο πολιτικός γάμος που φέρεται να τελέστηκε στο Πακιστάν, καθίσταται ανυπόστατος κατά το δίκαιο του Πακιστάν, με συνέπεια το παιδί να θεωρείται τέκνο ανυπόστατου γάμου… Επίσης το υπουργείο θεωρεί ότι δεν νομιμοποιείται καμία δημόσια υπηρεσία να προβεί σε διόρθωση στα μητρώα αρρένων και κατ’ επέκταση δεν δύναται να γίνει καμία διόρθωση στα Δημοτολόγια όσον αφορά στα στοιχεία του ανήλικου και της πατρότητας αυτού, παρά τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου…
Τώρα ο συνήγορος του 39χρονου αναμένει διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για το ζήτημα της νομιμότητας του γάμου του, προκειμένου να καταθέσει αγωγή σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου για την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει υποστεί μέχρι σήμερα και συνεχίζει να υφίσταται ο πελάτης του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το