Πολιτισμός

Ταξίδι στην Κρήτη στο βιβλίο Γιάννη Λεκάκη

«Μινωίτες και Αμαζόνες». Ένας τίτλος που κρύβει εκπλήξεις. Ένα βιβλίο του Κρητικού εκπαιδευτικού και λυράρη Γιάννη Λεκάκη που έρχεται στον Βόλο να μας ξεναγήσει μαγευτικά στην ιστορία της Κρήτης με 4.200 στίχους. Η παρουσίαση θα γίνει στο δροσερό Rοοf Garden της Κυψέλης στην παραλία του Βόλου την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, με τη συμμετοχή της προέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας Δήμητρας Μπαρδάνη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Βασιλική Καρατάσιου – Τσιώλη, γενική γραμματέας της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ., φιλόλογος, λογοτέχνης. Ευγενική παρουσία η Γρηγορία Πελεκούδα, ποιήτρια, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Μαζί και ο Στάθης Λιώτης, μουσικός εκπαιδευτής-συγγραφέας. Θα ακουστούν μελοποιημένα τμήματα από τον συγγραφέα Γιάννη Λεκάκη που με τη λύρα του θα μας ταξιδέψει σαγηνευτικά εκεί όπου οι Κουρήτες… τα δαιμόνια του Διός, που έδωσαν τα φώτα τους στους πρώτους Κρητικούς, η Κνωσός και οι εκατό πόλεις της Κρήτης, ξετυλίγονται σε λυρικούς στίχους…
Περιγράφονται σπουδαίες πόλεις της αρχαιότητας και αναδεικνύεται το μεγαλείο των ανθρώπων. Την εκδήλωση διοργανώνει η κ. Ζαχαριάδου Ελένη, εκπαιδευτικός – λογοτέχνις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το