Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Σταϊκούρας: Θα πληρωθούν κανονικά

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί μια επιπλέον παράταση στους ιδιοκτήτες οχημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, εάν κριθεί απαραίτητο.

Κανονικά θα πληρωθούν, εκτός απροόπτου, τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, παρά την επιβολή του καθολικού lockdown, όπως ανέφερε στον Ant1 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ωστόσο, ο κ. Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί μια επιπλέον παράταση στου ιδιοκτήτες οχημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Από την ΑΑΔΕ θα αποσταλούν τα τέλη κυκλοφορίας. Η πληρωμή ισχύει για την περίοδο που έχουμε ούτως ή άλλως νομοθετήσει. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά για να βοηθήσουμε την κοινωνία, εάν χρειαστεί».

Ποιες φορολογικές πληρωμές αναστέλλονται για τον Νοέμβριο – Τι γίνεται με όσους δεν είναι σε ρύθμιση
Όσον αφορά εκείνους που δεν έχουν κάνει ειδική ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε: «Όταν είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού, έχουμε δώσει συγκεκριμένες προβλέψεις. Εάν δεν είναι σε ρύθμιση έχουμε πει ότι οι υποχρεώσεις που υφίστανται, φορολογικές ή ασφαλιστικές, έχουν μετατεθεί για τον Απρίλιο του 2021 σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο».

«Νομοθετήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν κάποιες οφειλές τους που δεν μπορούσαν μέχρι πρόσφατα (από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο). Δεύτερο κεφάλαιο είναι το τι πάει τον Απρίλιο του 2021 και τρίτο κεφάλαιο είναι αυτοί που είναι ήδη σε ρύθμιση και οι δόσεις αυτές πάνε στο τέλος της ρυθμιζόμενης περιόδου. Εάν δεν είναι σε ρύθμιση υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για αυτούς που πλήττονται (από τον κορονοϊό) έτσι ώστε κάποιες συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις να μπορούν να μπουν σε ρύθμιση ή και να μετατεθούν τον Απρίλιο του 2021», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το