Θ Plus, Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Πώς θα αποζημιώνονται γιατροί και διαγνωστικά για τις δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Τον «τιμοκατάλογο» αποζημίωσης για τους γιατρούς που θα διεξάγουν τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας με βάση το πρόγραμμα πρόληψης του Ταμείου Ανάκαμψης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του.

Πότε και πόσα θα πληρώνονται οι γιατροί

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωστοποίησε τις αμοιβές στους γιατρούς με δεδομένο ότι ξεκινά το πρόγραμμα πρόληψης το οποίο να υπενθυμιστεί ότι ξεκίνησε με τον καρκίνο του μαστού|.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εξετάσεις αυτές απαγορεύεται οι γιατροί ή τα διαγνωστικά κέντρα να εισπράττουν επιπλέον αμοιβή από τους πολίτες, ενώ τα τεστ θα αποζημιώνονται στο διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα χωρίς εκπτώσεις και υποχρεωτικές επιστροφές στον ΕΟΠΥΥ (clawback, rebate).

Πάντως η αποζημίωση θα γίνεται το πολύ σε 2 μήνες μετά με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά στις τιμές, αυτές διαμορφώνονται ως εξής:

  • PAP TEST: 13,32€ (χωρίς ΦΠΑ) + 25€ για την δειγματοληψία = 38,32€ (δεν υπόκεινται σε rebate & claw back)
  • HPV-DNA TEST: 80€ (χωρίς ΦΠΑ) + 25€ για την δειγματοληψία = 105€ (δεν υπόκεινται σε rebate & claw back)
  • Κολποσκόπηση: 40€ (χωρίς ΦΠΑ) (δεν υπόκειται σε rebate & claw back)
  • Βιοψία: 30€ (χωρίς ΦΠΑ) (δεν υπόκειται σε rebate & claw back)

Συνεργαζόμενα κέντρα διενέργειας εξετάσεων

Να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις εκτελούνται σε συνεργαζόμενα Κέντρα Διενέργειας Εξετάσεων με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη, τα οποία είναι αναρτημένα στο https://testpap.gov.gr/

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το