Τοπικά

Απονέμονται τα αριστεία σε Γυμνάσια και Λύκεια – Με βαθμό πάνω από 18,1 τρεις στους δέκα μαθητές

Τρεις στους δέκα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας είχαν πέρυσι βαθμολογική επίδοση από 18,1 και άνω, σύμφωνα με τον αριθμό των αριστείων που θα δοθούν σήμερα στα σχολεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Παραδοσιακά, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, στα σχολεία θα απονεμηθούν σήμερα τα αριστεία, τα βραβεία, οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης, καθώς και οι ειδικοί έπαινοι στους μαθητές οι οποίοι αποτελούν και μια επιβράβευση των προσπαθειών που κατέβαλαν σε σχολικό και εξωσχολικό επίπεδο κατά την περυσινή χρονιά.
Σημειώνεται πως ο θεσμός του «Επαίνου Προσωπικής Βελτίωσης» απονέμεται σε μαθητές που έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση της επίδοσής τους μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών κατά την παιδαγωγική συνεδρίαση των αποτελεσμάτων στο τέλος του διδακτικού έτους. Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύεται και η προσπάθεια μαθητών οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν κατ’ ανάγκην υψηλή βαθμολογία, κατάφεραν, όμως, να σημειώσουν σημαντική βελτίωση της συνολικής επίδοσής τους.
Επιπλέον, στους μαθητές που διακρίνονται για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και για πράξεις που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας απονέμεται ο τίτλος του ειδικού επαίνου.
Η απονομή των αριστείων και βραβείων προόδου και των επαίνων προσωπικής βελτίωσης θα χορηγείται στους αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατά την Εορτή της Σημαίας, η οποία εορτάζεται στο πλαίσιο της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο υψηλός αριθμός μαθητών που θα λάβουν το αριστείο και το οποίο απονέμεται σε όποιον έχει βαθμολογία από 18,1 και άνω.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας 3.843 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περυσινής χρονιάς θα λάβουν αριστεία. Πέρυσι στα Γυμνάσια και τα Λύκεια φοίτησαν 12.940 μαθητές που σημαίνει ότι αριστεία θα λάβει το 30% των μαθητών.
Επίσης βραβεία θα λάβουν 926 μαθητές. Σημειώνεται πως το βραβείο λαμβάνει ο μαθητής κάθε τμήματος με την υψηλότερη βαθμολογία.
Επίσης θα δοθούν σήμερα και οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης όπου ανέρχονται στους 171. Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι κατάφεραν σε μια σχολική χρονιά να σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή στις σχολικές τους επιδόσεις. Την απόφαση για τον έπαινο προσωπικής βελτίωσης λαμβάνει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία 171 μαθητές παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις τους και κατάφεραν να αναβαθμίσουν τις προοπτικές και τους στόχους τους.
Τέλος στους μαθητές θα χορηγηθούν και 226 ειδικοί έπαινοι. Τον έπαινο αυτό μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων λαμβάνουν όσοι μαθητές προέβησαν σε μια ξεχωριστή πράξη που είναι άξια μνείας και επιβράβευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το