Οικονομία

Τα εμπόδια για τη συμφωνία -Τι συζητήθηκε για μέτρα, Ταμείο, τράπεζες

tsakalotos_5.8_708

Την ύπαρξη τεχνικών προβλημάτων, που πρέπει να λυθούν, παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τη σημερινή νέα πολύωρη σύσκεψη με τους δανειστές, με τη συμμετοχή και του Γιώργου Σταθάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «3-4 τεχνικά προβλήματα». Η αποτίμηση του πρώτου κύκλου από τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών, θα γίνει το απόγευμα (6 μ.μ.), στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το βασικό ζήτημα παραμένει το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ποιες θα προηγηθούν και ποιες θα ακολουθήσουν, με τον κ. Τσακαλώτο να φέρνει το παράδειγμα των αγροτών. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα υπάρξουν προαπαιτούμενα στη συμφωνία, ο υπουργός Οικονομικών δεν το απέκλεισε, απαντώντας «Θα τα δούμε αυτά».

Οι διαφορές της Αθήνας με τους δανειστές παραμένουν και σε ότι αφορά των Ταμείο των αποκρατικοποιήσεων. Οπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, παραμένει ένα θέμα το πώς θα λειτουργεί το Ταμείο, όπως και το ποια περιουσιακά στοιχεία θα πάνε σε αυτό.

Το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων δεν έπεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σήμερα, με τον Γιώργο Σταθάκη να δηλώνει ότι αυτό το ζήτημα θα έρθει με τις αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, αποκλείοντας το «κούρεμα» καταθέσεων.

Στο κεφάλαιο των εργασιακών, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν συζητήθηκαν επί της ουσίας οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, καθώς- όπως αναφέρουν- τα θέματα αυτά θα πάνε «πακέτο» με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις το φθινόπωρο.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το