Τοπικά

Συνάντηση Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων με τον τομέα Άμυνας της Ελληνικής Λύσης

Συνάντηση πραγματοποίησε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με τον τομέα Άμυνας της Ελληνικής Λύσης παρουσία του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Χήτα και του διευθυντή του γραφείου του προέδρου κ. Πέτρου Χασάπη στη Βουλή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με διάθεση συνεργασίας και ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης για την ενημέρωση και την στήριξη των αιτημάτων που αφορούν τις οικογένειες των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου παρουσίασαν μια σειρά προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, με προτεινόμενες και εμπεριστατωμένες αναλύσεις, προτείνοντας παράλληλα και σχετικές λύσεις.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

· Επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών, με σχετικές προτάσεις.

· Ζητήθηκε νέο και δικαιότερο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εν δυνάμει επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

· Πρόταση για επίλυση συνυπηρέτησης εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με στρατιωτικό προσωπικό.

· Η ισχύς των γνωματεύσεων των Ανωτάτων Υγειονομικών Επιτροπών (Α.Σ.Υ.Ε., Α.Ν.Υ.Ε., Α.Υ.Ε.) για συνταξιοδότηση συζύγων αναπήρων, με ποσοστό αναπηρίας 80 %, από οποιοδήποτε φορέα συνταξιοδότησης όπως προβλέπει η νομοθεσία καθώς και ψηφιοποίηση των αποφάσεων των επιτροπών.

· Η εφαρμογή του νόμου 4609/19 για έκδοση ταυτοτήτων.

· Το θέμα συνταξιοδότησης και αποστρατείας των ΕΠΟΠ.

· Και ενημέρωση των θέσεων όσον αφορά την βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ και των αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων ΑΣΣΥ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Χήτας δήλωσε ότι τα άκουσε με ενδιαφέρον, πολλά απ’ αυτά ήδη τα έχουν φέρει στη ΒτΕ επιδιώκοντας την επίλυσή τους, θα πράξουν ανάλογες ενέργειες και για τα υπόλοιπα προς όφελος των στρατιωτικών.

Τέλος αποφασίστηκε να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία και στο μέλλον προκειμένου να προωθούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και οι οικογένειές τους. Από την πλευρά του Σωματείου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Κοντούρης, ο γενικός γραμματέας Ευάγγελος Παπαευαγγέλου και το μέλος Κυριάκος Μακρής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το