Τοπικά

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ στο Βόλο με μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη 

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», το φετινό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια ΚΝΕ ανοίγει τις πύλες του στο Βόλο.
Το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.
Στο Βόλο οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 7-8 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου, στο δημαρχείο Βόλου.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μέσα από το φεστιβάλ απευθύνουν κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης “σε όλη τη νεολαία που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά στη ζωή”.
“Στο φεστιβάλ έχει θέση κάθε νέος που δεν βολεύεται με τη ζωή που του ετοιμάζει το σύστημα, η Ε.Ε, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη
 Θεατρική παράσταση «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Β. Μπισμπίκη
 «Οι εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε.» ,συζήτηση με την Κ. Παπαϊωάννου μέλος του Τμήματος Παιδείας της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε.
 Συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα της πόλης
 Λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη
 Μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη
 Πολιτική ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε και γραμματέα της Ε.Π Θεσσαλίας
 Μουσικόθεατρικό αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη ,
 Λαϊκό-ρεμπέτικο Γλέντι

Και τις δύο μέρες, στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Επίσης, θα λειτουργούν παιδότοπος, ταβέρνα, στέκι μαθητών και φοιτητών, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.
Οι πύλες ανοίγουν και τις 2 μέρες στις 8:30 μμ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το