Πολιτισμός

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Νέοι Χαράκτες» στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο»

Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 20.00, στο ισόγειο του Κέντρου Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», η έκθεση «Νέοι Χαράκτες», η οποία θα παραμείνει σε λειτουργία έως τις 30 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η έκθεση διοργανώνεται από την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος κάθε τρία χρόνια και περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας. Το 1991 οργανώθηκε από την Εταιρεία η πρώτη έκθεση με έργα νέων καλλιτεχνών και με τίτλο «Νέοι Έλληνες Χαράκτες». Η αρωγή σε νέους καλλιτέχνες είναι ένας από τους σκοπούς της Εταιρείας, όπως αυτό δηλώνεται στην ιδρυτική πράξη του 1986. Ο τρόπος για να γίνει πράξη ο σκοπός αυτός ήταν ιδέα της Λουκίας Μαγγιώρου, ζωγράφου και χαράκτριας, συζύγου του Α. Τάσσου (Αναστάσιου Αλεβίζου) και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας.

Την έκθεση «Νέοι Χαράκτες» επιμελείται πάντα Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Εταιρείας, χαράκτες, ζωγράφους, ιστορικούς της τέχνης τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο. Ταυτόχρονα, καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όπως ο Λεώνης Βιδάλης, ο Μιχάλης Αρφαράς, η Βίκυ Τσαλαματά, η Μαίρη Σχοινά, ο Γιάννης Γουρζής, η Ντίνα Κώτσιου και πάντα ο Χαμπής Τσαγκάρης από την Κύπρο, όλοι μέλη της Εταιρείας, έχουν προτείνει και προτείνουν χαράκτες, οι οποίοι είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει είτε πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους.

Συμμετέχουν οι χαράκτες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Αντρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη.
Καλλιτεχνική Επιτροπή Έκθεσης: Φιλάνθη Κουλάκου, Τάσα Χαροκόπου, Γεωργία Μάζη, Άρης Ραπίδης.
Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», Μεταμορφώσεως 3, τηλ. 2421031701, ωράριο Τρίτη-Παρασκευή, 10.00-13.00 και 19.00-21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το