ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Έλληνες που πήραν Οσκαρ

Θ Plus

Μαγεία το χιονισμένο τοπίο στη λίμνη Πλαστήρα (photos)

Θ Plus

Λακκούβα

Οι εικόνες της ημέρας

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Τοπικά

Υπολείμματα

Οι εικόνες της ημέρας

Λάσπη

Οι εικόνες της ημέρας

Κόκκινες κουκίδες

Οι εικόνες της ημέρας

Φαύλο σύστημα

Παραπολιτικά

8.432 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη

Παραπολιτικά

Βιάζονται…

Παραπολιτικά

Στο χέρι τους

Παραπολιτικά

Η πλατεία στους φοιτητές 

Παραπολιτικά

Ακόμα να ανοίξει η εφαρμογή…

Παραπολιτικά

Στην ψυχολογία ποντάρει η Νίκη

Αθλητισμός

Τοπικά

Σε πλήρη εγκατάλειψη το παλιό νεκροταφείο – Εικόνες που σοκάρουν και προκαλούν ντροπή για τον Βόλο (photos)

Σε πλήρη εγκατάλειψη έχει περιέλθει το παλιό νεκροταφείο Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία με εικόνες που σοκάρουν για όποιον το επισκεφτεί. Όσο προχωρεί κάποιος από την κεντρική είσοδο επί της Αναπαύσεως προς ανατολικά, δυτικά και βόρεια η κατάσταση χειροτερεύει με τις εικόνες να αποτελούν ντροπή για την πόλη και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και τους πολίτες που το έχουν εγκαταλείψει.

Διαλυμένα σιδερένια προστατευτικά κιγκλιδώματα έχουν πεταχτεί μέσα στο νεκροταφείο

Μπορεί κάθε πρωί, σύμφωνα με οδηγό ταξί, να καθαρίζεται ο χώρος, αλλά δεν αρκεί για να επιδιορθωθούν όσα έχει αφήσει ο χρόνος και η αναισθησία υπηρεσιών και πολιτών.
Αμέτρητοι λόφοι από μπάζα, τα οποία προέρχονται από διαλυμένους ή γκρεμισμένους τάφους, λόφοι από πευκοβελόνες, χόρτα και θάμνοι που έχουν θεριέψει και καλύπτουν ολόκληρες περιοχές με τάφους, είναι μερικές από τις εικόνες που μπορεί να αντικρίσει κάποιος στο παλιό κοιμητήριο Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία.
Σύμφωνα με περιοίκους, το νεκροταφείο έχει αφεθεί στην τύχη του από τη στιγμή που σταμάτησαν οι ταφές, όταν αυτές άρχισαν να γίνονται στο νέο νεκροταφείο «Κούκος», αφού το παλιό δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες.

Λόφοι από μπάζα, τα οποία προέρχονται από διαλυμένους ή γκρεμισμένους τάφους

Οι εικόνες ντροπής, αλλά και εγκατάλειψης συμπληρώνονται με τα αμέτρητα γυαλιά που βρίσκονται ανάμεσα στους τάφους, άλλοι να έχουν υποστεί καθίζηση, τάφος να έχει τον ρόλο του κάδου, αφού έχουν πεταχτεί μπουκάλια και πλαστικά καντήλια.

Στα βόρεια και κοντά στον μαντρότοιχο υπάρχουν κάποια σκουπίδια, ενώ μάλλον βανδαλισμοί έχουν υποστεί κάποιοι τάφοι, κάτι που μαρτυρούν τα σπασμένα μάρμαρα δίπλα από τάφους, κάγκελα έχουν καταστραφεί και πεταχτεί, ενώ μετρημένα στο χέρι του ενός χεριού είναι τα χάλκινα προστατευτικά για καντηλάκια που έχουν απομείνει, τα οποία μάλλον έχουν αφαιρεθεί από επιτήδειους.

Η πιο όμως σοκαριστική και απαράδεκτη εικόνα ήταν κόκαλα να βρίσκονται σε κοινή θέα.

Σοκαριστική και απαράδεκτη εικόνα με τα κόκαλα να βρίσκονται σε κοινή θέα

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι το παλιό νεκροταφείο Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία είναι ξέφραγο αμπέλι χωρίς κάποιος να το προστατεύει, αφού όποιος θέλει, ό,τι ώρα θέλει μπορεί να μπει και να κάνει ό,τι θέλει.

Κοντά στην κεντρική είσοδο μαρμάρινη κατασκευή που βρίσκεται βρύση είναι βουλωμένη με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί στάσιμα νερά, στον χώρο υπάρχουν αμέτρητες γάτες, ενώ ο φωτισμός στις 6 το απόγευμα λειτουργούσε κανονικά.
Οι ευθύνες για την εγκατάλειψη του παλιού νεκροταφείου Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία βαρύνουν εκτός των αρμόδιων υπηρεσιών και απλούς πολίτες, σύμφωνα με περίοικο που ρωτήθηκε σχετικά.

Τάφοι είναι κρυμμένοι κάτω από χόρτα και θάμνους που καλύπτουν ολόκληρες περιοχές

Λοΐζος Ασβεστάς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το