Κόσμος

Ρωσία: Άγρια δολοφονία εξάχρονου παιδιού σε νηπιαγωγείο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 6χρονο αγοράκι σε νηπιαγωγείο της Ρωσίας όταν ένας 36χρονος άνδρας εισέβαλλε κρατώντας ένα μαχαίρι στον χώρο όπου κοιμούνταν τα παιδιά και το έσφαξε φωνάζοντας «ο Σατανάς με διέταξε να το κάνω».
Το θέμα ανέδειξε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σύμφωνα με την οποία ο 36χρονος ονομάζεται Ντενίς Ποζντέεφ και η επίθεση σημειώθηκε σε νηπιαγωγείο στην πόλη Ναριάν Μαρ, που βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού κύκλου στην αυτόνομη περιφέρεια της Νενετσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , ο άνδρας εισήλθε χωρίς πρόβλημα στον χώρο του νηπιαγωγείου καθώς οι φύλακες δεν θεωρήσαν ότι αποτελούσε κίνδυνο για τα παιδιά για να τον σταματήσουν. Όταν μπήκε στον χώρο όπου κοιμούνταν τα παιδιά πλησίασε το κρεββάτι του 6χρονου Κιρίλ Σαβένκοφ και ουρλιάζοντας «ο Σατανάς με διέταξε να το κάνω» του έκοψε τον λαιμό με ένα μαχαίρι που έβγαλε. Οι φύλακες έσπευσαν στον χώρο και ακινητοποίησαν τον άνδρα μέχρι να έρθει η αστυνομία.
Ο Ποζντέεφ είπε στους αστυνομικούς και τις ανακριτικές Αρχές ότι για την πράξη του ευθύνονται «οι φωνές στο κεφάλι του», ότι μπήκε κατά λάθος στο νηπιαγωγείο, ότι είχε παραισθήσεις και ότι πέρασε το παιδί που κοιμόταν για ένα τέρας το οποίο του επιτέθηκε. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο 36χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ ή ενός συνδυασμού.

Από τις έρευνες της αστυνομίας όμως προέκυψε ότι ο 36χρονος είχε στο σπίτι του μελετήσει σχετικά με το νηπιαγωγείο Σκάτσκα όπου πραγματοποίησε την επίθεση και είχε κρατήσει σημειώσεις με βασικές πληροφορίες σχετικά με αυτό, όπως ώρες λειτουργίας, αριθμός παιδιών κλπ.
Η οικογένεια του μικρού Κιρίλ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια των νηπιαγωγών, είναι συντετριμμένη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το