Τοπικά

“Η ακροδεξιά είναι ο λύκος που τρώει την Ευρώπη”

“Η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί «λύκο» για την Ευρώπη, που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν τάσεις απομάκρυνσης όπως φαίνεται από το Brexit, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι η ακροδεξιά ζητάει την ελαχιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντί να είναι μια ένωση κρατών, να γυρίσει ο καθένας στα εθνικά σύνορα, χωρίς κοινό νόμισμα, χωρίς κοινές αξίες και αποφάσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς και να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές” δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε ομιλία του στο δημαρχείο του Βόλου.

Ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το αποκρουστικό πρόσωπο της ακροδεξιάς έχει δείξει τα δόντια του σε όλη την Ευρώπη και αυτό που εξυπηρετεί δεν είναι μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

“Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνεται το 70% των αποφάσεων που αφορούν την καθημερινή μας ζωή. Εάν, λοιπόν, η ακροδεξιά ανέβει, αυτές όλες οι αποφάσεις θα οδηγήσουν ώστε η ζωή μας να χειροτερεύσει. Διότι, σε οποιοδήποτε θέμα αφορούσε τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον, τα δικαιώματα των γυναικών και των νέων, τα θέματα των εργαζομένων, η ακροδεξιά πήρε θέσεις αντίθετες. Στις χώρες όπου έχει καταλάβει την εξουσία, όπως η Αυστρία και η Ουγγαρία, ελήφθησαν αποφάσεις για το ωράριο εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.
Για να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς θα πρέπει να δείξουμε τι πραγματικά πρεσβεύουν αυτά τα σχήματα, διότι σε αντίθεση με το παρελθόν που η ακροδεξιά είχε ένα αποκρουστικό πρόσωπο, σήμερα εμφανίζεται με ένα χαμογελαστό πρόσωπο και μια τηλεοπτική εκπομπή. Πρέπει να δείξουμε ότι πίσω από αυτό υπάρχει πλήρη εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Επίσης, πρέπει να προωθήσουμε τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να αναδείξουμε σύγχρονες και προοδευτικές θέσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, τα δικαιώματα και των νέων, που είναι οι μεγάλοι «ριγμένοι» από την οικονομική κρίση, τα θέματα για το περιβάλλον και να φροντίσουμε ώστε να μην επιστρέψουμε σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα”.

sdr

Ως απάντηση σε αυτή την άνοδο της ακροδεξιάς, η Αριστερά πρέπει να κάνει περισσότερα, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Να ενώσει τις δυνάμεις της με την κεντροαριστερά στην Ευρώπη και να προσφέρουν στους πολίτες τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν ανάγκη. «Το να είσαι δημαγωγός είναι το μόνο εύκολο. Όμως όσοι στράφηκαν, εξαιτίας της απουσίας εναλλακτικών λύσεων, στην ακροδεξιά το μετάνιωσαν. Το είδαμε και στην περίπτωση του Brexit, αλλά και στην περίπτωση των ΗΠΑ, που οι άνεργοι εργάτες ψήφισαν τον Τράμπ και εκείνος μείωσε τους φόρους στους δισεκατομμυριούχους»

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το