Τοπικά

Πρόσληψη 19 μακροχρόνια άνεργων 55 έως 67 ετών από ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Βόλου

Στην πρόσληψη 19 ατόμων, μακροχρόνια άνεργων, θα προχωρήσει η ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο. Οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ πρόκειται να προσληφθούν τρεις υπάλληλοι γραφείου ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, τρεις συντηρητές κτιρίων-εργάτες οικοδομών ΥΕ, πέντε Οικογενειακοί Βοηθοί ΥΕ, ένας οδηγός ( ΔΕ ή ΥΕ), δύο Νοσοκόμους (ΤΕ και ελλείψει ΔΕ), τέσσερις καθαρίστριες ΥΕ και έναν Οικονομολόγο ΠΕ.
Να αναφερθεί ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), και οι επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα. διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Στον Δήμο Αλμυρού

Προγραμματισμός προσλήψεων 17 ατόμων που θα αποτελέσουν το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για τις ανάγκες του Δημοτικού Ωδείου, προγραμματίζει ο Δήμος Αλμυρού. Η αμοιβή του προσωπικού του Ωδείου θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και θα προέρχεται δε αποκλειστικά από τα έσοδα του Δημοτικού Ωδείου, δηλαδή από το αντίτιμο που θα καταβάλλουν οι χρήστες των υπηρεσιών του και θα εισπράττει ο Δήμος για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Και ιερέων στη Μητρόπολη

Ξεμπλοκάρουν οι μόνιμες προσλήψεις ιερέων στη Μητρόπολη Δημητριάδος και για φέτος αναμένεται να ενταχθούν δύο ιερείς στο Δημόσιο. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά ένα μακρύ διάστημα κατά το οποίο οι προσλήψεις είχαν παγώσει.
Στη Μητρόπολη Δημητριάδος εργάζονται κοντά στους 200 ιερείς, ενώ υπάρχουν και δεκαπέντε περίπου συνταξιούχοι που σε έκτακτες περιπτώσεις συνεισφέρουν, όπως συμβαίνει συνήθως στα χωριά. Υπάρχουν επίσης οι εθελοντές ιερείς, αλλά και οι ιερείς που διακονούν, χωρίς όμως να πληρώνονται από το Δημόσιο. Αυτοί οι ιερείς έχουν ενταχθεί στο ίδρυμα μισθοδοσίας που δημιούργησε η Μητρόπολη και λαμβάνουν ένα μικρό οικονομικό βοήθημα κάθε μήνα. Στο Ίδρυμα αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένοι έξι ιερείς. Εκτιμάται όμως πως και αυτοί οι έξι ιερείς σε λίγα χρόνια θα έχουν ενταχθεί στο Δημόσιο.
Όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μετά από αρκετά χρόνια που οι πιστώσεις είχαν παγώσει, πλέον στη Μητρόπολη μπορούμε να προσλάβουμε ξανά μόνιμους ιερείς. Φέτος θα έχουμε δύο προσλήψεις. Είναι μια πολύ καλή εξέλιξη αυτή, καθώς δίνεται η προοπτική στους νέους ανθρώπους να μπορέσουν να διακονούν στην Ενορία τους έχοντας παράλληλα αντιμετωπίσει και το οικονομικό τους ζήτημα.
Την περασμένη Κυριακή χειροτονήθηκε νέος διάκονος ένας απόφοιτος της σχολής εμποροπλοιάρχων και ο οποίος θα τοποθετηθεί στην Αγιά. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε ακόμη μια διακονία. Ο νέος διάκονος θα τοποθετηθεί στον Βόλο.
Παρά την κρίση και το «στοπ» στις μόνιμες προσλήψεις που υπήρξε μέσα στην κρίση, είχαμε περίπου 15-20 νέους ιερείς που οι περισσότεροι ήταν εθελοντές.
Οι Ενορίες στη Μητρόπολη ανέρχονται στις 159 αριθμός μεγάλος. Σημειώνεται πως στη Μητρόπολη Δημητριάδος δεν είναι ενταγμένες οι Βόρειες Σποράδες..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ – ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το