Τοπικά

Προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας της Μαγνησίας με αιχμή τα αεροδρόμια

Το ποσό των 213.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων για την τουριστική προβολή. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που θα διατεθεί από τους υπόλοιπους θεσσαλικούς Νομούς και θα εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο. Κονδύλι 88.857 ευρώ, από τη συνολική χρηματοδότηση, θα δοθεί για προβολή σε ιστοσελίδα αεροπορικής εταιρείας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Περιφερειακές Ενότητες, συνεργάζονται με εξειδικευμένους τουριστικούς οργανισμούς, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες και γραφεία του εξωτερικού προκείμενου να προβάλλουν τους τουριστικούς πόρους της Θεσσαλίας, είτε μέσω ανεξάρτητων δράσεων τουριστικής προβολής (λ.χ. συμμετοχή σε συνέδρια, forum τουρισμού στο εξωτερικό κλπ) είτε κυρίως μέσω κοινών προγραμμάτων συνδιαφήμισης και κατόπιν υποβολής σχετικών προτάσεων.

Η προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας και των υποδομών της, με αιχμή του δόρατος τα αεροδρόμια Ν. Αγχιάλου (VOL) και Σκιάθου (JSI) που αποτελούν κύριες πύλες εισόδου ταξιδιωτών στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα γενικότερα, αποτελεί πάγια προτεραιότητα και τακτική.

Η απόφαση για οικονομική ενίσχυση από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους λήφθηκε σε ρεαλιστική βάση για την ενδυνάμωση των προκρατήσεων σε επιλεγμένες αγορές-στόχους του εξωτερικού και την αύξηση της πληρότητας των υφιστάμενων πτήσεων και την προσέλκυση νέων πτήσεων προς τα Θεσσαλικά αεροδρόμια.
Στόχος είναι να δοθεί προτεραιότητα στη διαφημιστική προβολή μέσω διαδικτύου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακών μέσων ενημέρωσης και διαφημιστικών εφαρμογών μέσω κινητών τηλεφώνων και λοιπών δράσεων προβολής στο διαδίκτυο.

Πανελλήνια συνέδρια

«Μικρά μουσεία σε δύσκολους καιρούς. Τι κρύβει το μέλλον»… Τι ακριβώς κρύβει το μέλλον θα αποδειχτεί σε πανελλήνιο συνέδριο που διοργανώνει η Αστική Εταιρεία Μ.Κ.Ο. ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ Ν. Μαγνησίας, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η θεματική των εισηγήσεων θα είναι σχετική με την ίδρυση, την οργάνωση και τη λειτουργία των Μουσείων και των διαφόρων συμπληρωματικών δράσεών τους, όπως οι ξεναγήσεις, τα σύγχρονα μέσα προβολής, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η βιωσιμότητα τους, η χρηματοδότησή τους . Η συμμετοχή όλων των παραγόντων είναι εθελοντική και αφιλοκερδής. Το συνέδριο θα απευθύνεται σε στελέχη πολιτισμού, σωματείων και ΟΤΑ και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Το συνέδριο που θα διαρκέσει μια ημέρα και προγραμματίζεται για τον Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θα συμμετέχουν ομιλητές από το Βόλο, την Αθήνα, το Αγρίνιο, την Ξάνθη, τα Τρίκαλα, την Φλώρινα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια θα συμμετέχει και στην 6η Επιστημονική συνάντηση για το Αρχαιολογικό έργο στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα 2015-2017.
Πρόκειται για συνδιοργάνωση με τη συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων, των Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από 1-4/3/2018 και κατά τη διάρκεια των εργασιών του θα παρουσιαστεί το αρχαιολογικό έργο των ετών 2015-2017, από τη προϊστορική εποχή έως τους νεώτερους χρόνους. Θα έχει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, επειδή παρουσιάζονται όχι μόνο νέα δεδομένα και ευρήματα από ανασκαφικές και επιφανειακές έρευνες αλλά και ανακοινώσεις θεωρητικού περιεχομένου με ερμηνευτικές και συνθετικές προσεγγίσεις και θα συμβάλλει σημαντικά στην προβολή του αρχαιολογικού έργου που επιτελείται στην περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το