Ελλάδα

Προσλήψεις – Δικαστική Αστυνομία: 800 μόνιμες θέσεις σε όλη τη χώρα

Οι 800 διορισμοί στη Δικαστική αστυνομία έχουν ψηφιστεί στη Βουλή και πλέον οι διαδικασίες κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς για να βγει η προκήρυξη.

Το ΑΣΕΠ θέτει σε άμεση προτεραιότητα την έκδοση της προκήρυξης για τις προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό – επιστημονικό προσωπικό:
Το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχωθεί από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.
Το πολιτικό – επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.
Δείτε ολόκληρη την απόφαση, ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία θα γίνουν με δύο τρόπους.

Οι προσλήψεις του πολιτικού – προσωπικού θα γίνουν αποκλειστικά μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Οι προσλήψεις του ένστολου προσωπικού, που προβλέπεται να κατέχει όπλο, θα γίνουν με διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στη βάση του συστήματος προσλήψεων με μοριοδότηση του ΑΣΕΠ.

Θέσεις

1. Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας πολιτικού τομέα συστήνονται εκατόν εβδομήντα (170) οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ

2. Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας αστυνομικού τομέα συστήνονται εξακόσιες τριάντα (630) οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ

Ηλικία

Ορίζεται ως κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού το δέκατο ένατο (19ο) έτος. Για το προσωπικό του αστυνομικού τομέα ορίζεται ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος.

Ως ημέρα γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για το κατώτατο όριο και η 31η Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους για το ανώτατο όριο

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Δικαστική Αστυνομία και τις 800 μόνιμες θέσεις, σκυτάλη παίρνει το ΑΣΕΠ και οι υποψήφιοι που προετοιμάζονται για να καταθέσουν τα χαρτιά τους και κυρίως για να φτιάξουν σωστά και έγκυρα και το Ηλεκτρονικό Μητρώο ΑΣΕΠ τους χωρίς λάθη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το