Τοπικά

Πολυπληθές ακροατήριο στην ομιλία του Χρ. Μπουκώρου στη Νέα Αγχίαλο

Σε μεγάλη συγκέντρωση στη Νέα Αγχίαλο, στο αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος.
Ο Χρήστος Μπουκώρος έκανε σύντομη αναδρομή για το πώς η χώρα έφτασε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα και αναφέρθηκε στους κύριους σταθμούς της διακυβέρνησης των τελευταίων τριών ετών.
Παρουσίασε τα διλήμματα των επερχόμενων εκλογών και την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως ότι χτίζεται δύσκολα, με κόπο, εύκολα μπορεί να γκρεμιστεί. Ο ελληνικός λαός, είπε, δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις εύκολες προεκλογικές δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κάνει ένα ακόμη λάθος, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως στις εκλογές του 2009, όταν πίστεψε το «λεφτά υπάρχουν» και το Γιώργο Παπανδρέου, που «έκρυβε στο παλτό του» τον Στρος Καν, για να ακολουθήσει το ΔΝΤ και όλες οι συνέπειες.
«Διότι δεν είναι η δική μας παράταξη που έβαλε τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ποιός μας εγγυάται ότι κάτι ανάλογο δεν θα γίνει και τώρα, εφόσον ακούμε και πάλι παχυλές υποσχέσεις, ότι μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, χωρίς να εξηγείται από πού θα χρηματοδοτηθεί όλο αυτό το πλαίσιο των παροχών, και θα πάμε σε ακόμη χειρότερο σημείο, από αυτό που βρισκόμαστε σήμερα», ανέφερε απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο.
Ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέτει πάνω από την ανάγκη σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας το κομματικό συμφέρον. «Ζητούν λευκές επιταγές, χωρίς να προσφέρουν καμία εγγύηση, και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο, το θυμό σε ορισμένες περιπτώσεις και την οργή του λαού, καλώντας τον ακυρώσει τις ίδιες τις θυσίες του».
Μίλησε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε ζήσει την απόλυτη κατάρρευση. Όμως με τους κόπους του ελληνικού λαού, η χώρα διασώθηκε, συμμαζεύτηκαν τα οικονομικά, χωρίς να λέω ότι δεν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, και σταθήκαμε όρθιοι, αρχίζοντας να δυναμώνουμε, όπως έδειχναν πριν από τις εκλογές τα πραγματικά και ουσιαστικά μεγέθη».
Ο υποψήφιος βουλευτής, στην ομιλία του, η οποία συγκέντρωσε θερμό χειροκρότημα, αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Νέας Αγχιάλου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του αεροδρομίου. Μια τεράστια υποδομή, όπως είπε, σημαντική για νέα τουριστικά άλματα της Μαγνησίας, η οποία δεν έχει αποδώσει ακόμη όσα θα έπρεπε, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Χρήστος Μπουκώρος το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκε ακόμη το Αιδίνι, τις Μικροθήβες, το Περίβλεπτο, τον Αγιο Δημήτριο, το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Σήμερα Πέμπτη περιοδεύει στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το