Τοπικά

Ποινές φυλάκισης σε τρεις για συμπλοκή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο 30χρονους Βολιώτες, καθώς τους έκρινε ενόχους για σωματική βλάβη.
Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξΙ μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, στον αδερφό του ενός εκ των δύο πρώτων, 30 χρόνων επίσης, καθώς τον έκρινε ένοχο για άμεση συνέργεια στη σωματική βλάβη.
Η υπόθεση αφορούσε επεισόδιο στο οποίο είχαν εμπλακεί οι τρεις καταδικασθέντες, στις 23 Φεβρουαρίου του 2012, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες και στο οποίο φέρονται να είχαν συμπλακεί με έναν 44χρονο προπονητή σκι. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο προπονητής του σκι, σερβικής υπηκοότητας, ο οποίος ωστόσο αθωώθηκε.
Οι τρεις 30χρονοι είχαν μεταβεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο εκείνη την ημέρα και έκαναν χιονοσανίδα, όταν κάποια στιγμή φέρονται να ήρθαν σε αντιπαράθεση και να λογομάχησαν με τον προπονητή του σκι, ο οποίος επιτηρούσε αθλήτριά του που έκανε προπόνηση. Η λογομαχία έφερε μετά και τη σύρραξη, με αποτέλεσμα ο προπονητής του σκι να καταλήξει στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύτηκε, ενώ όπως δήλωσε χθες στο δικαστήριο, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μάτι του από χτύπημα που είχε δεχθεί εκείνη την ημέρα στη συμπλοκή.
Οι τρεις καταδικασθέντες από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι ο Σέρβος προπονητής ξεκίνησε τον καυγά, καθώς επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά και τους είχε εξυβρίσει, θεωρώντας πως η πίστα του σκι έπρεπε να είναι άδεια για την προπόνηση της αθλήτριάς του. Ακόμη υποστήριξαν πως δέχθηκαν και αυτοί γρονθοκοπήματα από τον 44χρονο.
Ακόμη το δικαστήριο επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 1200 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το