Τοπικά

Περισσότερες από 30 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία της Πυροσβεστικής Βόλου

Μαζική ήταν η ανταπόκριση των πυροσβεστών και των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας βρέθηκε έξω από τα Δικαστήρια Βόλου από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι και συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 30 φιάλες αίμα.

“Η ανταπόκριση σήμερα ήταν μεγάλη, όπως και την προηγούμενη φορά. Διοργανώνουμε δύο φορές τον χρόνιο εθελοντική αιμοδοσία”, τόνισε ο Πυρονόμος Νικόλαος Φιλιππαίος και πρόσθεσε: “Η Πυροσβεστική δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Οι πυροσβέστες δεν καλούνται μόνο σε συμβάντα και φωτιές. Είμαστε σε κάθε περίπτωση δίπλα στον συνάνθρωπο”.


Στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 25 πυροσβέστες αλλά και απλοί πολίτες που αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους για να προσφέρουν αίμα.
“Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν διαχρονικές. Ειδικά την περίοδο που διανύουμε εν μέσω covid είναι επιτακτική ανάγκη να δίνουμε αίμα” σημείωσε ο κ. Φιλιππαίος.
Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, από 9.00 μέχρι 13.00 στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) γιατί οι ανάγκες αίματος δεν σταματάνε ακόμη και αυτή την περίοδο της καραντίνας που διανύουμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το