Τοπικά

Πάνω από 500 κενά εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

 

Σε πάνω από 500 υπολογίζονται τα κενά εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρά τους αρκετούς μόνιμους διορισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας την τελευταία τριετία και οι οποίοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον πάνω από 300 άτομα, εντούτοις τα λειτουργικά κενά είναι υπαρκτά, κάτι που οφείλεται τόσο στις συνταξιοδοτήσεις, όσο και στις αποσπάσεις, αλλά και άδειες διαφόρων ειδών.
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί μέχρι και προχθές μπορούσαν να δηλώσουν περιοχές ενόψει των προσλήψεων αναπληρωτών. Πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα, το υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών που σε πρώτη φάση υπολογίζονται πάνω από 30.000.
Πέρυσι συνολικά είχαν προσληφθεί πάνω από 45.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως «συνολικά τα κενά εκπαιδευτικών στα νηπιαγωγεία και δημοτικά ανέρχονται στα 220. Από αυτά τα 100 αφορούν τη γενική παιδεία και τα 120 την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη. Σχετικά με τη γενική αγωγή έχουμε αρκετά κενά στους νηπιαγωγούς, τους καθηγητές αγγλικής γλώσσας και ακολουθούν οι άλλες ειδικότητες. Φέτος δεν έχουμε πολλά κενά σε δασκάλους, λόγω των μόνιμων διορισμών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τριετία. Εμείς ζητάμε οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν άμεσα και την 1 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες. Επίσης τονίζουμε την ανάγκη δημιουργίας οργανικών θέσεων για ειδικότητες που χρειάζονται».
Και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κενά είναι πολλά και θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να κάνει αγώνα δρόμου για να τα καλύψει όσο το δυνατόν πιο άμεσα.
Σύμφωνα με πηγές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη γενική παιδεία τα κενά αγγίζουν τα 215, εκ των οποίων τα 183 στην Α’ Περιοχή και τα υπόλοιπα στη Β’ Περιοχή. Στην ειδική αγωγή τα κενά σε όλη τη Μαγνησία αγγίζουν τα 23. Επίσης υπάρχουν και άλλα 50 κενά στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Παράλληλα δεν είναι καλυμμένες και 436 ώρες μουσικών οργάνων.
Από τους καθηγητές τα περισσότερα κενά είναι στους φιλολόγους, γύρω στα 25, στους μαθηματικούς, περίπου 24, αλλά και στον κλάδο των φυσικών, γύρω στα 30. Επίσης υπάρχουν και 20 περίπου κενά στον κλάδο της πληροφορικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το