Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: “Εντυπωσιακή σε όγκο και μαζικότητα ήταν η απεργιακή συγκέντρωση”

12-11_Βόλος

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζει τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Σε ανακοίνωση του αναφέρει πως με βάση τις εκτιμήσεις ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων 4 χρόνων, με εκατοντάδες εργάτες από τις βιομηχανίες, νέους, συνταξιούχους και γυναίκες.
«Κυριολεκτικά η πόλη βούλιαξε από την πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους.
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Λάζαρος Τσελεπής, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Κοκα – Κόλα, ο οποίος αναφέρθηκε στο κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο. Δήλωσε ότι οι εργάτες του εργοστασίου δεν πρόκειται να επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη, ότι από χθες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου και κάλεσε σε στήριξη του αγώνα τους. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων στο εργοστάσιο, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της λεγόμενης ανάπτυξης για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Στη συνέχεια έγιναν ομιλίες από τους Μαμούχα Μαρία επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΥ, Δέσποινα Παληά μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ και του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Στεργίου, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».
Στην ομιλία του ο Κ. Στεργίου, κάλεσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ σε νέα απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση τα νέα μέτρα και τόνισε ότι μέχρι τότε πρέπει να ενταθεί η δράση των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε λαϊκές οικογένειες, για τη στήριξη των ανέργων και να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. Κάλεσε σε στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Κόκα – κόλα, αλλά και της ΒΙΣ και των Καθαριστριών των σχολικών κτιρίων. Τέλος κάλεσε στον επόμενο αγωνιστικό σταθμό, τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Τέλος στη συγκέντρωση διαβάστηκε ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ για τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που προχωρά η ΔΕΗ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το