Τοπικά

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για σαπούνι, μέλι, αλεύρι, μανταρίνια και άλλα προϊόντα από την “Άνωση”

unnamed (7)

Ξεκίνησαν από σήμερα οι παραγγελίες “Χωρίς Μεσάζοντες” για τα ελληνικά προϊόντα: Σαπούνι από τη ΒΙΟΜΕ, Θυμαρίσιο Μέλι, Αλεύρι Ζέας, Μανταρίνια, Φασόλια, Φακές, Ρεβίθια, Φασόλια, Φακές,Ρεβίθια, Φέτα, Γίδινο τυρί, Ελαιόλαδο και Αλεύρι. Οι παραγγελίες θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα (www.anwsi.gr) και τηλεφωνικά καθημερινές στα τηλέφωνα 24210-20483, κιν.: 6936212706 (6 έως 9 το απόγευμα).

Η Άνωση στηρίζει τη ΒΙΟ.ΜΕ
«Η ΒΙΟ.ΜΕ αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης, που η απήχησή του είναι πλέον παγκόσμια. Μόνο του όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανθίσει. Χρειάζεται τη δική μας υποστήριξη! Με την πρωτοβουλία αυτή στεκόμαστε στο πλευρό τους γιατί πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την καθημερινή πάλη, όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Προέλευση – Τιμές Προϊόντων
– Λευκό Σαπούνι εξαιρετικής ποιότητας 4 ελαίων (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, καστορέλαιο και αμυγδαλέλαιο) το οποίο παρασκευάζεται από την ομάδα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη, με τιμή 1,5 ευρώ ανά τεμάχιο 120 γραμμαρίων.
– Μέλι Θυμαρίσιο σε συσκευασία του ενός κιλού και τιμή 8 ευρώ/κιλό (περιεκτικότητα σε θυμάρι 77%) από τον Κίσσαμο Χανίων Κρήτης.
– Αλεύρι Ζέας ολικής αλέσεως από δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum) από τα Φάρσαλα, σε συσκευασία 2 κιλών και τιμή 4 ευρώ/2κιλο (2 ευρώ το κιλό).
– Μανταρίνια Κλημεντίνες (Βιολογικά με πιστοποίηση) στην τιμή των 3 ευρώ/5κιλο (0,60 ευρώ/κιλό), φετινής σοδειάς από την Άρτα.
– Φασόλια μέτρια (φασολάδας) ποικιλίας “Northern” από τον Αλμυρό Μαγνησίας στην τιμή των 4 ευρώ/2,1 κιλά (1,90 ευρώ/κιλό), φετινής σοδειάς και εξαιρετικής ευκολίας βρασμού.
– Ρεβίθια χοντρά ποικιλίας “Makarena” στην τιμή των 3,5 ευρώ/2κιλο (1,75 ευρώ/κιλό) και Φακές ψιλές ποικιλίας “Σάμου” στην τιμή των 2,5 ευρώ/2κιλο (1,25 ευρώ/κιλό), φετινής σοδειάς και εξαιρετικής ευκολίας βρασμού από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων.
– Φέτα και Τυρί Γίδινο από τον Παραπόταμο Λαρίσης, τυροκομείο Αβραμούλη Δημητρίου, στην τιμή των 25 ευρώ/4,24 κιλά, σε στεγανή πλαστική συσκευασία με γάρο (καθαρό βάρος 4,24 κιλά – 5,90 ευρώ/κιλό). Η φέτα διαθέτει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ΠΟΠ και το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιητικά ISO και AGROCERT. Εκτός παραγγελίας θα υπάρχουν και παραδοσιακά τυριά, όπως Μανούρι ΠΟΠ, Ανθότυρο και Κεφαλοτύρι, σε μικρότερες συσκευασίες vacoum.
– Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ποικιλίας Κορωνέικης (φετινής σοδειάς) από την Ορεινή Μεσσηνία στην τιμή των 17 ευρώ/5λιτρο, σε πλαστική διάφανη συσκευασία των 5 λίτρων (3,40 ευρώ/λίτρο). Το ελαιόλαδο είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης, μόνο με μηχανικές και φυσικές μεθόδους, από ελαιώνες που τηρούν τα πρότυπα AGRO 2.1-2.2 και έχουν πιστοποιηθεί για την εφαρμογή του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης.
– Αλεύρι από ελληνικά μαλακά σιτάρια (μαλακό για όλες τις χρήσεις) και Αλεύρι από ελληνικά σκληρά σιτάρια (σκληρό ελαφρώς κίτρινο) φετινής σοδειάς από τους Μύλους Σιούρη Λάρισας, σε συσκευασία των 10 κιλών και τιμή 5,5 ευρώ/συσκευασία (0,55 ευρώ/κιλό).
– Αλεύρι Ολικής Αλέσεως φετινής σοδειάς από τους Μύλους Σιούρη Λάρισας, στην τιμή των 3,5 ευρώ/5κιλο, σε συσκευασία των 5 κιλών (0,70 ευρώ/κιλό).

Το αλεύρι διαθέτει πιστοποιητικό ISO 22000 (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων – ΣΔΑΤ) και χημικές αναλύσεις. Από τους ίδιους μύλους θα υπάρχουν εκτός παραγγελίας και άλλοι τύποι Αλεύρων όπως Σικάλεως(0,70 ευρώ/κιλό) σε συσκευασίες των 5 κιλών, Πολύσπορο (0,90 ευρώ/κιλό) και για Πίτσα (0,70 ευρώ/κιλό) σε συσκευασίες των 2 κιλών.

Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 16:00, ενώ οι τηλεφωνικές παραγγελίες την Τετάρτη 25 Νοέμβρη (6-9 το απόγευμα).
Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της διανομής στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου, θα πραγματοποιηθεί συλλογή Πλαστικών Καπακιών, συλλογή Χρησιμοποιημένου Τηγανέλαιου , συλλογή από Κουτάκια Αλουμινίου, συλλογή Φαρμάκων που δεν έχουν λήξει, και συλλογή Τροφίμων που θα διατεθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το