Αθλητισμός

Οργισμένη αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος για τον ορισμό Διαμαντόπουλου – “Ξένος διαιτητής ή βάζουμε β’ ομάδα”

Έξαλλοι είναι όλοι στον Βόλο από την ορισμό του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου για να σφυρίξει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό παρά τη συμφωνία των ομάδων για ξένους ρέφερι στα πλέι οφ. «Αν δεν σεβαστεί η ΚΕΔ την ομόφωνη απόφασή μας, θα κατέλθουμε στα παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα» διαμηνύει η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ.
Την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος προκάλεσε ο ορισμός του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου για να διευθύνει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ Βαγγέλη Μαρινάκη με κοινοποίηση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο και με την οποία ζητεί να σεβαστούν ο Στιβ Μπένετ και η ΚΕΔ την ομόφωνη απόφαση των ομάδων για ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ,
Αν δεν το πράξουν αυτό, τότε ο Βόλος θα «κατεβάσει» τη δεύτερη ομάδα στα πλέι οφ. Αναλυτικά η επιστολή υπογραμμίζει τα παρακάτω:
«Κύριε πρόεδρε, παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η Γενική μας Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε ότι σε όλους τους αγώνες του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ θα οριστούν να τους διευθύνουν ξένοι διαιτητές, με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μπένετ, αγνόησε την απόφασή μας και δεν την έλαβε υπόψη του.
Επειδή θεωρούμε την ενέργειά του αυτή ως άκρως προκλητική και προσβλητική τόσο πρoς τη Σούπερ Λιγκ, όσο και συνολικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο
Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι με αποφάσεις σαν αυτή τα πλέι οφ καθίστανται λιγότερο ανταγωνιστικά και αξιόπιστα τόσο σε ό,τι αφορά την φίλαθλη κοινή γνώμη όσο και τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, τους ποδοσφαιριστές
Επειδή η ομάδα της ΠΑΕ Βόλος διεκδικεί και έχει ίσα δικαιώματα και απαιτεί ίση μεταχείριση με όλες τις άλλες ομάδες
Επειδή η ΠΑΕ Βόλος έχει το κίνητρο και διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο
Απαιτούμε άμεσα από εσάς και τη Σούπερ Λιγκ να πάρετε θέση και να υποχρεωθεί η ΚΕΔ να σεβαστεί την ομόφωνη απόφασή μας για ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες.
Σε αντίθετη περίπτωση διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους ότι ο Βόλος δεν θα δεχθεί να αποτελέσει πρόβατο επί σφαγή και ως πρώτο μέτρο αντίδρασης γνωστοποιούμε ότι θα κατέλθουμε στα παιχνίδια των πλέι οφ με την δεύτερη ομάδα μας και ας αναλάβετε τις ευθύνες σας έναντι όλων και κυρίως των φιλάθλων και του ίδιου του ποδοσφαίρου μας».
Λίγες ώρες αργότερα η ΠΑΕ Βόλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση, όπου προαναγγέλλει εξελίξεις, αν δεν αλλάξει τον κ. Διαμαντόπουλο ο κ. Μπένετ. Αναλυτικά:
«Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ο πολύς Στιβ Μπένετ το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην αξιοπιστία αλλά και στην ανταγωνιστικότητα του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, για την προάσπιση και διασφάλιση των οποίων χρυσοπληρώνεται. Και αν μεν για το ποδόσφαιρό μας ο Βρετανός «αρχιδιαιτητής» ουδόλως ενδιαφέρεται, επιδεικνύοντας μια χωρίς προηγούμενο ασέβεια και προκλητικότητα στους πρωταγωνιστές του, τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αγνοώντας επιδεικτικά τις ομόφωνες αποφάσεις τους, απορεί κανείς πώς και δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει ότι παράλληλα βλάπτει τα δικά του συμφέροντα καθώς η υποβάθμιση και η υποτίμηση του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού των πλέι οφ καθιστούν την δική του επαγγελματική παρουσία εντελώς περιττή.
Ο Στιβ Μπένετ, δυστυχώς, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, και αναδεικνύεται υπονομευτής, εκούσιος ή ακούσιος είναι αδιάφορο, μιας εκ των πλέον επιτυχημένων, τουλάχιστον τα τελευταία πολλά χρόνια, διοργανώσεων του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν άμεσα ή να τον επαναφέρουν στην τάξη ή να τον θέσουν άμεσα εκτός διαιτησίας.
Και αναφερόμαστε προσωπικά στον Στιβ Μπένετ και όχι σε αυτούς που στην ουσία κάνουν τα «μαγειρέματα» και τους ορισμούς, λέγοντάς του ότι εμείς δεν θα ανεχθούμε να συνεχίζουν να σφυρίζουν τουλάχιστον στα δικά μας παιχνίδια διαιτητές βουτηγμένοι στην διαπλοκή, μήπως και γίνουν διεθνείς ως αντάλλαγμα, όπως οι Καραντώνηδες, Διαμαντόπουλοι, Παπαπέτρου και κάποιοι άλλοι που θα τους αναφέρουμε εν ευθέτω χρόνω, χωρίς να σέβονται ούτε την οικογένεια τους. Ευελπιστούμε μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) να έχει η γίνει η αντικατάσταση του Διαμαντόπουλου, διαφορετικά θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις».

Μπέος: Εγώ με Διαμαντόπουλους
και Καραντώνηδες δεν παίζω
Για τον μη ορισμό ξένου διαιτητή στο ματς με τον Ολυμπιακό μίλησε στο «Metropolis 95,5» ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλου εμφανίστηκε εκνευρισμένος δηλώντας τα εξής:
«Εκεί κατάντησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι Έλληνες διαιτητές που είχαν μία γραμμή για να σφυρίζουν υπέρ των μεγάλων το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Εκεί το κατάντησαν και είναι σαν να έλεγαν «το ποδόσφαιρο να πάνε να γ…εί». Εάν οι ίδιοι οι άνθρωποι ζουν από αυτό, ο Βόλος δεν φέρει καμία ευθύνη. Εγώ θα ζητήσω συγνώμη από όλους. Είπαμε όμως να παιχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα επί ίσοις όροις για όλους. Για ένα εισιτήριο στην Ευρώπη, για ένα όνειρο ζωής. Εάν το αξίζουμε αφήστε μας να το πάρουμε.
Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Ζητώ συγγνώμη από το ποδόσφαιρο. Όπως άλλαξε τον διαιτητή στο Παναθηναϊκός Άρης, ας τον αλλάξει και τώρα στον δικό μας αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εγώ με Διαμαντόπουλους και Καραντώνηδες δεν κατεβαίνω να παίξω. Ας χάσω και 8-0. Να παίξει ξένος διαιτητής και ο καλύτερος ας κερδίσει. Αυτά να τα ξεχάσουνε.
Θα δείτε, θα γελάσουν όλοι. Τι να το κάνω ότι έχω δίκιο; Και ποιος θα το κρίνει, ο Μπένετ, ο υπάλληλος; Είμαστε άνω κάτω εδώ στον Βόλο. Το τι θα κάνω εγώ, θα το αποφασίσω εγώ για την ομάδα μου.
Όμως ζητώ να πάρουν θέση όλες οι ομάδες. Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. Θα κάνω το πρωτάθλημα των πλέι οφ, άνω κάτω. Αν θέλουν να γίνει αυτό, ας γίνει. Ο προπονητής θα αποφασίσει τι θα κάνει. Επί ίσοις όροις για τον Βόλο. Αν δεν αλλάξει, ο διαιτητής κακό του κεφαλιού τους κάνουν. Ξέρω ότι έχει αντιδράσει η Λίγκα και όλες οι ομάδες. Θα πω ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Διαφορετικά κρίμα για το ποδόσφαιρο”.

Μαρινάκης: Αλλάξτε τους διαιτητές
Έκκληση να αλλάξουν οι διαιτητές των πλέι οφ του πρωταθλήματος έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με επίσημη τοποθέτηση στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού υπενθύμισε ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ έχουν καταθέσει αίτημα για ορισμό ξένων διαιτητών και μάλιστα της κατηγορίας «Elite», ενώ τονίζει ότι οι επιλογές πυροδοτούν τις αντιδράσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το