Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ενώνει τη φωνή του με όσους αγωνίζονται για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη, που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου, απευθύνει η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
Η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ και η Ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών στην Παλαιστίνη και να περιορίζονται στην έκδοση ανακοινώσεων. Οφείλουμε εδώ και τώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με όσους αγωνίζονται για ειρήνη και δικαιοσύνη. Πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες. Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή, με ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το