Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μπατζιάκας

Θλίψη στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση θανάτου του τέως δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου στον Δήμο Βόλου Τάσου Μπατζιάκα σε ηλικία 79 ετών.

Ο Αναστάσιος Μπατζιάκας γεννήθηκε στο Αερινό Βελεστίνου και κατοικεί στην πόλη του Βόλου από το 1977 . Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου στο Βόλο . Είναι παντρεμένος με την Μαρία Τζανάκη και έχουν δύο παιδιά , το Βασίλη και την Ευαγγελία .
Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου επί προεδρίας Αθ. Κυριάκου . Υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας για οκτώ έτη ως σύνδεσμος Νεολαίας . Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το 2002 και το 2010, ενώ έως το 2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βόλου . Από τη θέση του Προέδρου του ΚΑΠΗ κατάφερε να μεταφέρει το Α’ ΚΑΠΗ σε νέο ευρύχωρο χώρο και να εφαρμόσει την παροχή Πρωτοβάθμιας Υγείας σε όλα τα μέλη και να επεκτείνει το πρόγραμμα σίτισης στο σπίτι για τους απόρους και ανήμπορους συμπολίτες καθώς και να ενισχύσει τη δημιουργική απασχόληση με τμήματα χορού , χορωδίας και το τμήμα Προφορικής Αφήγησης εκδίδοντας βιβλίο με τις αφηγήσεις τους ενώ διοργανώθηκαν πολλές εκδρομές .
Ο Αναστάσιος Μπατζιάκας εξελέγη τρείς φορές Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΕΠΣΘ) , θέση που είχε και έχει με ένθερμη υποστήριξη αθλητών και παραγόντων . Ως Πρόεδρος της ΕΠΣΘ κατόρθωσε την αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου και καταξιώθηκε από τη λειτουργία του Υγειονομικού Σταθμού με την ενεργοποίηση του Ιατρείου στην Αγριά . Παράλληλα εξασφάλισε τη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών γεγονότων και συναντήσεων : Του All Star Game , του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Παναθηναϊκου – Λάρισας και του φιλικού αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ελλάδας με τη Σενεγάλη ως προετοιμασία για το Μουντιάλ 2012 .

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρει:

“Οδυνηρή μέρα η σημερινή τόσο για μένα, όσο και για το σύνολο της αυτοδιοικητικής μας παράταξης αφού θρηνούμε τον θάνατο του πολύτιμου φίλου και ανεκτίμητου συνεργάτη, του Τάσου Μπατζιάκα.
Ο Τάσος έγραψε την δική του λαμπρή ιστορία στην τοπική κοινωνία με τεράστια προσφορά τόσο ως γιατρός, όσο και ως αυτοδιοικητικός και αθλητικός παράγοντας και διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος, την πραότητα και την ευγένεια της ψυχής του.
Ο Τάσος Μπατζιάκας είναι σίγουρο ότι θα λείψει απ όλους. Στην όμορφη οικογένεια του εύχομαι δύναμη και κουράγιο. Αντίο φίλε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”

Η κηδεία του Τάσου Μπατζιάκα θα γίνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγ. Λαζάρου Κοιμητηρίου.
Αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στη “Φλόγα”

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το