Τοπικά

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Επιτυχής η άσκηση απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση επί χάρτου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς εν εξελίξει στον οικισμό Αφέτες, Δ.Ε. Αφετών Δήμου Νοτίου Πηλίου, με την ονομασία “ΑΙΝΕΙΑΣ 2024”, η οποία διεξήχθη σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα του ΚΕΓΕ, στην Αργαλαστή.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι ένας από τους επιλεγμένους Δήμους από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και σενάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην αίθουσα του ΚΕΓΕ, στην Αργαλαστή, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου Δημ. Ραμματάς, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Μαμμάς (Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας), Απ. Διανέλλος, Ι. Ευαγγελάκης, Βασ. Μανέτας, Ι. Διανέλλος και Έφη Γαρυφάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφετών Κώστας Ιωάννου και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αργαλαστής Γ. Λαβαντσιώτης.

Την άσκηση παρακολούθησε και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και χαρακτήρισε σημαντική την άσκηση ετοιμότητας για την απομάκρυνση κατοίκων σε περίπτωση αντιμετώπισης πυρκαγιάς , τονίζοντας ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι ένας από τους επιλεγμένους Δήμους από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Πύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Αντιπύραρχος Ευάγγελος Καραμήντζας και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής Πυραγός Σακελλαρίου Ιωάννης.
Την άσκηση επί χάρτου παρακολούθησαν ακόμη ο Αστυνομικός Διευθυντής ΔΑΜ Γ. Ντιζές, ο Υποδιευθυντής Αθ. Κουλούρης, ο Αντιπλοίαρχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Θεσσαλίας Απ. Πάντος, η Αντιπλοίαρχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου Ηλέκτρα Παπαδοπούλου, ο Ανθυπασπιστής της 32ης ΤΞ/ΠΝ Δημ. Γεροντόπουλος, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ και των Εθελοντικών Οργανώσεων ΛΕΔ Βόλου και ΙΦΟΜ Μηλεών, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το