Τοπικά

Ο Νίκος Παπαπέτρος στο MEGA: “Τι έφταιξε και πλημμύρισε ο Βόλος”

Τα μεγάλα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, όπως επίσης τα λάθη και τις παραλείψεις που ευθύνονται για τις καταστροφικές συνέπειες, ανέδειξε, σύμφωνα με ανακοίνωση της “Συμμαχίας για τον Βόλο” ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Παπαπέτρος σε σημερινή συνέντευξή του στην πρωϊνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» επισήμανε ότι θεώρησε χρέος του, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο, να προσκομίσει στην Εισαγγελία Βόλου έγγραφα στοιχεία σχετικά με πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες ευθύνονται για τις δυσμενείς επιπτώσεις της θεομηνίας και τις καταστροφές στην οικονομία και την κοινωνία της πόλης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Παπαπέτρος στο πρόβλημα του Περιφερειακού του Βόλου, επισημαίνοντας ότι είχε προβλεφθεί η κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου από την πάνω πλευρά του δρόμου, η οποία ξεκίνησε θεωρητικά το 2002, ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις με μεγάλη καθυστέρηση το 2012, αλλά παρόλο που καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες, η τάφρος δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Αυτή η τάφρος θα λειτουργούσε προστατευτικά και τα φαινόμενα θα ήταν πολύ μειωμένα, όπως είπε.

Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι μετά τον Ιανό δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Βόλου, ενώ υπάρχουν αιτήσεις πολιτών που ζητούν καθαρισμούς ρεμάτων και συντήρηση των δικτύων αποχέτευσης, που όμως δεν έγιναν ποτέ.

Επίσης, δήλωσε ότι οι κυκλικοί κόμβοι έγιναν χωρίς υδραυλικές μελέτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κόμβος του Δημαρχείου είναι υπερυψωμένος σε σχέση με το επίπεδο της θάλασσας και οδηγεί τα νερά εκεί ακριβώς που πλημμύρισε περισσότερο ο Βόλος, δηλαδή στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου. Επιπλέον, ο  κυκλικός κόμβος στην Λαρίσης-Αθηνών παρουσιάζει σοβαρές κακοτεχνίες, καθώς κλείστηκε η οδός Νεαπόλεως, με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν λιμνάσει μέσα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα με το νερό, τόνισε ότι η κατάσταση είναι τραγική, ο Βόλος έμεινε χωρίς νερό και περίπου 10 ημέρες μετά το φαινόμενο, το νερό εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Τη Δευτέρα θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και περίπου το 80% δεν έχει ελεγχθεί αν είναι στατικώς επαρκή τα κτίρια, ενώ πολλά διδακτήρια είναι ακόμη μη προσβάσιμα, καθώς το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο, όπως το σχολείο Ιωλκού.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλου», εκτίμησε πώς για να επανέλθει η πόλη στα φυσιολογικά της επίπεδα και να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε πριν τις πλημμύρες, θα περάσουν περίπου 2 χρόνια!

Τέλος, κατήγγειλε τον δήμαρχο Βόλου ότι, κατά τη διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, έκανε τον τροχονόμο μπροστά από το δημαρχείο ρωτώντας τους πολίτες «που πάτε ρε», ενώ ο συνδυασμός «Συμμαχία για τον Βόλο» είχε εκδώσει ανακοίνωση από την προηγούμενη ημέρα, επισημαίνοντας τα σημεία της πιθανής αστοχίας, όπου η πόλη θα αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, και καλούσε τον Δήμο Βόλου να λάβει τα αναγκαία μέτρα, τα οποία τελικά καθυστέρησαν.

«Ακόμη και η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθυστέρησε δραματικά, με αποτέλεσμα και ο στρατός να μην μπορεί να επέμβει άμεσα», σημείωσε ο κ. Παπαπέτρος.

 

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=0t4_4PNWkZE

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το