Ελλάδα

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα – Τι κατέθεσε φίλος του

xa

Την άγρια επίθεση, τις συνεννοήσεις και τις προκλήσεις πριν από την δολοφονία του Π. Φύσσα τη νύχτα της 17-9-13, περιέγραψε με ανάγλυφο τρόπο στο Εφετείο, ο φίλος του Νίκος Χατζευστρατίου.

Προσθέτοντας στοιχεία για το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά, ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρχε συντονισμένο κάλεσμα για να μαζευτεί κόσμος στην καφετέρια “Κοράλι” όπου παρακολουθούσε η παρέα του Π. Φύσσα τον ποδοσφαιρικό αγώνα και ο ίδιος άκουσε κάποιον να λέει στο τηλέφωνό του: “Ελάτε, μην αργήσετε”, ενώ αργότερα, όταν ξεκίνησαν οι προκλητικές επιθέσεις, ένας πιο φανατισμένος απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο, τον κοίταξε στα μάτια και του φώναξε “έλα εδώ ρε κότα, θα σε σκοτώσω”…
Λίγο νωρίτερα, μέσα στην καφετέρια ανέφερε ότι τους κοιτούσαν περίεργα και επίμονα δύο άτομα από άλλο τραπέζι και όταν ο Φύσσας τον ρώτησε “τι έχουν πάθει και με κοιτάνε έτσι αυτοί”, του απάντησε “μην τους δίνεις σημασία, κάνει μπαμ ότι είναι Χρυσαυγίτες”, περιγράφοντας στο δικαστήριο ότι ήταν μαυροντυμένοι και ο ένας φορούσε στρατιωτικό παντελόνι και άρβυλα.

Πρόσθεσε ότι όταν βγήκε από την καφετέρια για να μιλήσει στο κινητό του, τους είδε να έχουν παρκάρει πίσω από το αυτοκίνητό τους. Ο ένας καλούσε τους άλλους τηλεφωνικά να έλθουν γρήγορα, ενώ ο άλλος φόρεσε εκείνη τη στιγμή δερμάτινα γάντια…
Όταν βγήκε η παρέα του Φύσσα από την καφετέρια, δεν μπορούσε να προσεγγίσει το αυτοκίνητο, Μέσα σε ελάχιστο διάστημα είχαν μαζευτεί 20-30 μηχανάκια και τουλάχιστον 40 άτομα.
Λίγο αργότερα συναντήθηκαν τυχαία με τον Ρουπακιά, καθώς το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά τους, ρωτώντας τους πού είναι “το Κοράλι” και ο Παύλος τους έδειξε την κατεύθυνση, ενώ πρόσθεσε ότι στο ΙΧ υπήρχε ένας συνοδηγός και στο πίσω κάθισμα μιά ξανθιά κοπέλα.

 
Περνώντας απέναντι, άρχισαν φωνές και βρισιές: “Ελάτε εδώ ρε κότες, θα σας γ… θα σας σκοτώσουμε”. Κάποιος κρατούσε κάτι σαν σιδηρολοστό, άλλος ένα ξύλο και τότε έφυγαν τρέχοντας, ενώ τον Παύλο τον περικύκλωσαν 5-6 άτομα, καταφεύγοντας σε μία πιλοτή, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα καλώντας την Αστυνομία.
Όταν η εισαγγελέας τον ρώτησε γιατί δεν γύρισαν να βοηθήσουν τον Φύσσα, ο μάρτυρας “έσπασε”, αποκαλύπτοντας ότι εδώ και τρία χρόνια βασανίζεται γιατί άφησε πίσω τον φίλο του για να ξεφύγει και ότι έπαθε νευρικό κλονισό όταν έμαθε για τον φόνο του και υποχρεώθηκε να φύγει από την Αθήνα για να μπορέσει να συνέλθει.
“Θα σας μιλήσω ειλικρινά -απάντησε στην εισαγγελέα- γιατί είναι ο λόγος που βασανίζομαι τρία χρόνια και γι’ αυτό δεν ήθελα να έλθω να καταθέσω. Ήταν η πρώτη φορά που δεν βοήθησα φίλο μου στα δύσκολα, ίσως να ήμασταν και οι δύο νεκροί”, ενώ εκτίμησε ότι “ίσως ο Παύλος έμεινε πίσω για να τους καθυστερήσει, για να μην μας πιάσουν”.
Πρόσθεσε επίσης: “Ήμουν μόνιμα σε κρίση πανικού, φοβόμουν μήπως εμφανιστεί ένας χρυσαυγίτης και με μαχαιρώσει. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι”.
Περιγράφοντάς τον ανέφερε ότι ήταν “ήρεμος, ευθύς, ο σοφότερος της παρέας, πολύ εργατικός και προστατευτικός και επειδή ήμασταν μικρότεροι, πάντα έμπαινε μπροστά”…

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το