ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» είπαν τα My Market στο Βόλο

Χωρίς κατηγορία

Ισόβια σε πρώην αστυνομικό για φόνο

Τοπικά

Τη Δευτέρα γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα

Τοπικά

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε Βόλο- Νέα Ιωνία

Τοπικά

Στον Βόλο διακομίσθηκε βρέφος από τη Σκόπελο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Το Facebook θέλει να ξέρει πού θα πάμε μετά

Θ Plus

Το ζύγι του θανάτου

Άρθρα

Πολιτισμός

Μουσικοθεατρική παράσταση από τα παιδιά του ΚΔΑΠ “Βασδέκειο”

Την Τετάρτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μουσικοθεατρική παράσταση από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η εκδήλωση του ΚΔΑΠ Βασδέκειο ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων ενταγμένες στο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης το Στέκι Παιδιού και το Β΄ΚΔΑΠ Βόλου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Η παράσταση είχε τίτλο «Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια» και ήταν βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Geoffroy De Pennart που με έναν ευρηματικό και διασκεδαστικό τρόπο πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας.

Στην παράσταση μετείχαν 30 παιδιά από τα τμήματα θεατρικής αγωγής, ορχήστρας Οrff, και κουκλοθέατρου. Τη θεατρική διασκευή και την επιμέλεια της παράστασης είχε η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ Χρυσάνθη Κατσιμπέρη καθώς και την προετοιμασία των παιδιών του τμήματος θεατρικής αγωγής. Οι μουσικοπαιδαγωγοί Λευκή Λιναριτάκη και Σοφία Λάππα ενορχήστρωσαν τα μουσικά μέρη του έργου στα μέτρα των παιδιών και προετοίμασαν την ορχήστρα Οrff. Η παιδαγωγός Σταυρούλα Μαστρογιάννη οργάνωσε το κουκλοθεατρικό μέρος της παράστασης και δούλεψε με τα παιδιά στην κατασκευή και εμψύχωση κούκλας.
Τα παιδιά που μετείχαν, χάρηκαν την όλη διαδικασία της προετοιμασίας, αλλά πάνω από όλα απόλαυσαν την ίδια την παράσταση και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Οι γονείς, οι φίλοι και τα παιδιά που παρακολούθησαν την παράσταση συγκινήθηκαν από τα παθήματα της πρωταγωνίστριας, γέλασαν με τις χιουμοριστικές ατάκες και τέλος χάρισαν στα παιδιά ένα μεγάλο μπράβο με το χειροκρότημά τους.
Οι επιμορφωτές του Κέντρου δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία της παράστασης, αλλά κυρίως «χαιρόμαστε με τη χαρά των παιδιών που τόσο κοπίασαν για να βγει το εξαίρετο αποτέλεσμα που όλοι απολαύσαμε», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το