Τοπικά

Μήνυση σε 70χρονη: Είχε εμμονές με γειτόνισσά της

 

Εμμονές με γειτόνισσά της φέρεται να έχει 70χρονη στη Ν. Ιωνία Βόλου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά από μήνυση που κατέθεσε γυναίκα γύρω στα 70, συνομήλική της που είναι και γειτόνισσά της, την ενοχλεί πολύ συχνά, αφήνοντάς της μηνύματα, καθώς φέρεται να έχει εμμονές μαζί της…

Η ενόχληση φέρεται να είναι έντονη και γι’ αυτό η 70χρονη, που είναι παντρεμένη και μάλιστα έχει και εγγόνια, αναγκάστηκε να καταθέσει μήνυση κατά της γειτόνισσάς της στην Αστυνομία… Η μήνυση κατατέθηκε προχθές με αφορμή τρισέλιδο σημείωμα που άφησε η κατηγορούμενη στο γραμματοκιβώτιο της γειτόνισσάς της. Η μήνυση έφθασε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και η εισαγγελέας Υπηρεσίας παρήγγειλε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η 70χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη και όταν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική και η δικογραφία αναμένεται να παραπεμφθεί σε ρητή δικάσιμο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 70χρονη ακολουθεί συχνά τη συνομήλική της, μόλις η τελευταία βγαίνει από το σπίτι της, έχει γίνει κυριολεκτικά η σκιά της, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να της άφηνε σημειώματα στο γραμματοκιβώτιό της… Ακόμη φέρεται να είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης τριών μηνών παλαιότερα για πρόκληση φόβου και επίμονη παρακολούθηση της άλλης 70χρονης γειτόνισσάς της. Η παθούσα δηλώνει πως η γειτόνισσά της έχει εμμονές. «Τη γνωρίζω, τη συμπαθώ, είμαστε γειτόνισσες, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, τι πρόβλημα έχει», φέρεται να λέει. Με την προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία ζητεί να προσκομιστούν από την παθούσα και τα υπόλοιπα σημειώματα που έχει λάβει από τη γειτόνισσά της κατά καιρούς. Όπως αναφέρει η παθούσα «περιμένει πότε θα βγω από το σπίτι και μου μιλάει…». Σύμφωνα με το άρθρο 333 του Ποινικού Κώδικα, «όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας αυτόν με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκφρασμένη αντίθετη βούλησή του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το