Τοπικά

Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Βόλο (photos)

Στην πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για την Εργατική Πρωτομαγιά με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγιναν χαιρετισμοί από τη Μαρία Μαμούχα πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Πηλίου εκ μέρους όλων των Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας, από τον Παναγιώτη Ηλιάδη πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κ. Στεργίου πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας».

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου μίλησε για την αναγκαιότητα συσπείρωσης των πολιτών με το ΠΑΜΕ, ενώ κάλεσε του Βολιώτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

“Η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με διαρκής επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις στο εισόδημά της.  Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η εργατική τάξη να ανακτήσει απώλειες και να μπορέσει να ζήσει καλύτερη ζωή είναι η ανασύνταξη και η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ταξική οργάνωση να δυναμώσει και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ρήξης με ένα σύστημα που δημιουργεί φτώχεια και πολέμους.  Η σημερινή Πρωτομαγιά βρίσκεται τον λαό μας αντιμέτωπο και με την επιθετικότητα της Τουρκίας και τις γενικότερες πολεμικές εξελίξεις που εγκυμονούν κινδύνους γενικευμένου πολέμου. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για την απαγόρευση καύσης RDF από την ΑΓΕΤ”.

Μετά την ομιλία στην πλατεία Πανεπιστημίου,  οι εκπρόσωποι σωματείων κατέθεσαν στεφάνια επί των οδών Αγ. Νικολάου – Δημητριάδος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το