Τοπικά

ΕΚΒ: “Να σταματήσει η εξαθλίωση των εργαζομένων – Τραγικά τα μέτρα για τον λαό” – Πορεία και κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με μικρή συμμετοχή ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας η απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα.  Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί με ομιλίες, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων  στα ΕΛΤΑ και κατέθεσαν στεφάνια στο σημείο όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.

“Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αυτά τα 8-9 χρόνια του μνημονίου είναι πασιφανές για όλο τον κόσμο” δήλωσε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου και πρόσθεσε πως πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και η εξαθλίωση όλων των εργαζομένων για να δοθεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να σταματήσει να παίρνει όλα αυτά τα μέτρα, που είναι τραγικά για το λαό.

“Πρέπει το παρελθόν να γίνει οδηγός για το μέλλον και αυτά που έχουμε χάσει να τα ξανακερδίσουμε. Ελπίζουμε ότι η φετινή πρωτομαγιά θα είναι ο προπομπός της όλης διαδικασίας» είπε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η σημερινή ημέρα έχει θεσπιστεί ως αργία. ” Είναι μέρα απεργίας και ημέρα μνήμης για όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους”.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης δήλωσε στα χρόνια του μνημονίου, τα αυτονόητα αποτελούν ζητούμενο.
“Το δικαίωμα στην εργασία΄, και όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις, είναι ζητούμενο στην περίοδο που διανύουμε. Ο λαός υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές από τις κυβερνήσεις  και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ” είπε ο κ. Κωνσταντινίδης ενώ τόνισε πως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι όλα αυτά πρέπει να έχουν ένα τέλος.
“Η Εργατική Πρωτομαγιά κάθε χρόνο είναι ένα νέο ξεκίνημα του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας που μένει στα σπίτια αλλά κάνει τον αγώνα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

 

Ανεξάρτητη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης από συλλογικότητες και φορείς στο Ταχυδρομείο Βόλου για την Πρωτομαγιά.

“Οι αγώνες των εργαζομένων είναι πάντα επίκαιροι” δήλωσε ο υπεύθυνος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Γιώργος Λέτσιος. Σημείωσε πως οι αγώνες παραμένουν επίκαιροι καθώς τα εργατικά δικαιώματα πλήττονται διαρκώς.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αγωνιζόμαστε όσο θα έπρεπε και όσο θα μπορούσαμε και ο κυριότερος λόγος είναι πως οι συνδικαλιστές έχουν διαλύσει το εργατικό κίνημα. Εκμεταλλεύονται τους αγώνες των εργατών και των πολιτών. Δεν μπορούμε να μιλάμε για εργατικά δικαιώματα σε μια χώρα που έχει ανεργία 30% και 65% στους νέους, ενώ έχουν φύγει 450.000 νέοι στο εξωτερικό. Και όλα αυτά γιατί είμαστε αποικία, προτεκτοράτο. Πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία για να μπορέσουμε να έχουμε λαϊκή κυριαρχία και να είμαστε άνθρωποι” είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το