Θ Plus, Υγεία

Ανησυχία για τη μυστηριώδη ασθένεια του εγκεφάλου – Καταγγελία δεύτερου επιστήμονα ότι απαγορεύτηκε η έρευνά του

Καναδός επιστήμονας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της χώρας απέκλεισε την έρευνα για μια μυστηριώδη εγκεφαλική ασθένεια, η οποία, όπως πιστεύει, μπορεί να έχει επηρεάσει 350 άτομα.

Σημειώνεται πως είναι ο δεύτερος ομοσπονδιακός επιστήμονας που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σταμάτησε σκόπιμα την έρευνα ενώ ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μεγαλύτερος από ό,τι έχει αναγνωρίσει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση σκόπιμα περιορίζει την αναζήτηση εξήγησης»
Επιστήμονες δήλωσαν για πρώτη φορά το 2021 ότι 40 άτομα έπασχαν από μια ανεξήγητη νευρολογική πάθηση. Έναν χρόνο αργότερα, μια επιτροπή που συγκάλεσε η επαρχία διαπίστωσε ότι οι ασθενείς πιθανώς είχαν υποβληθεί σε λανθασμένη διάγνωση και έπασχαν από άλλες ασθένειες.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που διέρρευσε και είδε ο Guardian, ο καθηγητής Σάμιουελ Βάις, νευροεπιστήμονας που εργάζεται για την καναδική ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση της ιατρικής έρευνας, έγραψε ότι η κυβέρνηση είχε σκόπιμα περιορίσει την αναζήτηση εξήγησης.

«Την άνοιξη του 2021, αισθανόμουν απίστευτα αισιόδοξος ότι μια συνολική κυβερνητική προσπάθεια για τη διαλεύκανση του μυστηρίου ήταν στα χαρτιά. Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η επιστημονική προσπάθεια τερματίστηκε κατόπιν αιτήματος της (ομοσπονδιακής και επαρχιακής) κυβέρνησης», έγραψε ο Βάις στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη τον Μάιο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το