Τοπικά

Μαζική δηλητηρίαση σκύλων στην παραλία “Ράμνος” στην Μπούφα

σκυλιά

Μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση στους φιλόζωους της Μαγνησίας αλλά και της υπόλοιπης χώρας έχει προκαλέσει η μαζική δηλητηρίαση 11 αδέσποτων σκύλων και ενός ακόμη κατοικίδιου, στην παραλία Ράμνος, στην Μπούφα Πηλίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στις φιλοζωικές οργανώσεις, άγνωστος σκόρπισε στην παραλία δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες), με αποτέλεσμα τα άτυχα τετράποδα να βρουν φρικτό θάνατο.

Τα αδέσποτα σκυλάκια ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα με χρήματα που διέθεσε μέσω προγράμματος η φιλοζωική οργάνωση PAWS Pelion Greece που εδρεύει στη Βρετανία και έχει ήδη ενημερωθεί για τη μαζική δηλητηρίαση των ζώων.

Οι φωτογραφίες με τα νεκρά ζώα διάσπαρτα στην παραλία είναι σοκαριστικές. Η εξόντωση των ζώων έγινε την Πέμπτη 21 Μαΐου και η αστυνομία που κλήθηκε από τους φιλόζωους κατέγραψε το συμβάν προχωρώντας σε αυτεπάγγελτη μήνυση κατ΄αγνώστων.

Στο τόπο του εγκλήματος κατέφθασε και κτηνίατρος, ο οποίος διαπίστωσε από την κλινική τους εικόνα ότι τα σκυλιά κατανάλωσαν ισχυρό δηλητήριο, αφού αιμορραγούσαν και έβγαζαν αφρούς από το στόμα.

Την επόμενη ημέρα, ένα δεσποζόμενο σκυλάκι που επισκέφθηκε την παραλία Ράμνος μαζί με τους κηδεμόνες του, κατανάλωσε επίσης από το δηλητηριασμένο δόλωμα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να καταλήξει.

Δείγμα της φόλας που εξολόθρευσε 11 σκύλους παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών ώστε να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί τι δηλητήριο χρησιμοποίησε ο δράστης.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, με βάση και τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το