Τοπικά

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας έφτιαξαν γευστικό γλυκό νεράντζι “Θ”

1

Τις τέσσερις νεραντζιές που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου αξιοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας και στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έκαναν ένα πολύ γευστικό γλυκό το οποίο και πούλησαν στο φιλανθρωπικό μπαζάρ που διοργανώθηκε στο σχολείο.
Τα αποτελέσματα του πολύ ξεχωριστού περιβαλλοντικού προγράμματος παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση που έγινε στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος ήταν οι δασκάλες κ.κ. Ιωάννα Γεωργάκη, Μαρία Μακρογιάννη και Τριανταφυλλιά Βαλασσά, ενώ συνέδραμε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Υδραίος ο οποίος δημιούργησε ένα 15λεπτο βίντεο.
Όπως εξήγησε ο ίδιος «στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές, πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλούσια είδη που υπάρχουν στη γη για τη διατροφή μας. Και υπάρχουν σημαντικά πράγματα ακόμη και στην αυλή του σχολείου τα οποία με γνώση και μεράκι μπορούν να αξιοποιηθούν».
Ειδικότερα προσφέρθηκαν από το Δήμο Βόλου οκτώ λεύκες και δένδρα, όπως λεμονιά πορτοκαλιά, ροδιά και δαμασκηνιά τα οποία φυτεύτηκαν στον αύλειο χώρο με τη συμβολή του τομέα γεωπονίας του ΕΕΕΕΚ Βόλου. Μάλιστα στη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκαν από το 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου για την προσφορά τους.
Παράλληλα από την ελιά που υπάρχει στον αύλειο χώρο οι μαθητές γνώρισαν πώς μαζεύονται οι ελιές με το ελαιόπανο, ενώ οι δασκάλες μάζεψαν ελιές από το δένδρο και τις μετέτρεψαν σε φαγώσιμες. Οι ελιές τοποθετήθηκαν σε βαζάκια.

Το γλυκό τοποθετήθηκε σε βαζάκια που σχεδίασαν οι μαθητές και πουλήθηκε σε φιλανθρωπικό μπαζάρ το οποίο διοργανώθηκε από το σχολείο
Το γλυκό τοποθετήθηκε σε βαζάκια που σχεδίασαν οι μαθητές και πουλήθηκε σε φιλανθρωπικό μπαζάρ το οποίο διοργανώθηκε από το σχολείο

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η πρωτοβουλία με το νεράντζι.
Στον αύλειο χώρο του σχολείου υπάρχουν τέσσερις νεραντζιές. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μάζεψαν νεράντζια και τα έκαναν γλυκό του κουταλιού. Το γλυκό τοποθετήθηκε σε βαζάκια που σχεδίασαν οι μαθητές και πουλήθηκε σε φιλανθρωπικό μπαζάρ το οποίο διοργανώθηκε από το σχολείο.
Από το λαχανόκηπο του σχολείου συλλέχθηκαν κρεμμύδια και οι εκπαιδευτικοί τηγάνισαν στο σχολείο κρεμμυδοκεφτέδες που απόλαυσαν οι μαθητές.
Επίσης μια εμπειρική βοτανολόγος επισκέφθηκε το σχολείο και ενημέρωσε τους μαθητές για τα αγριόχορτα αλλά και για το χαμομήλι, τη ρίγανη.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου με την επίσκεψη του σχολείου στο ΚΠΕ Μακρινίτσας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το