Τοπικά

Στις καλένδες η κατασκευή Γηροκομείου στην Ανάβρα

girokomeio

Το έργο κατασκευής του Γηροκομείου Ανάβρας μπαίνει οριστικά στις καλένδες από τη δημοτική αρχή του Αλμυρού, η οποία ωστόσο θα παραλάβει τις μελέτες που εκπονήθηκαν για να εκδοθεί οικοδομική άδεια.
Με απόφαση του πρώην κοινοτικού συμβουλίου Ανάβρας αποφασίστηκε η κατασκευή γηροκομείου στην Ανάβρα και εντάχθηκε η κατασκευή του στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Μέσα σ’ αυτές τις μελέτες που αφορούσαν στο Γηροκομείο ήταν και η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Όμως η μελέτη δεν ολοκληρώθηκε και το 2014 ανατέθηκε με απόφαση του Δήμου σύμβαση με μελετήτρια που περιελάμβανε τις παρακάτω μελέτες:
– Στατικών (είχε ήδη θεωρηθεί από τη πρώην ΤΥΔΚ Μαγνησίας).
– Πυροπροστασίας μελέτη ενεργειακής απόδοσης μελέτη Ύδρευσης-Αποχέτευσης χρονικός προγραμματισμός – προμέτρηση – προϋπολογισμός.
Το συμβατικό αντικείμενο δεν ολοκληρώθηκε γιατί δεν μπορούσε να εκδοθεί οικοδομική άδεια λόγω έλλειψης των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και κατά συνέπεια και του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και των υδραυλικών μελετών.
Έτσι, και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την νέα Δημοτική Αρχή για ανέγερση σ’ αυτή τη συγκεκριμένη θέση γηροκομείο, η μελετήτρια υπέβαλλε όλες τις μελέτες πλην του ΚΕΝΑΚ και των υδραυλικών. Ο Δήμος θα παραλάβει τις μελέτες, αλλά δεν θα κατασκευαστεί το έργο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το